L’equipament d’adolescents del carrer Leiva d’Hostafrancs ja ha obert les portes

L'espai va obrir el passat divendres amb una jornada de portes obertes perquè el veïnat pogués entrar a conèixer el projecte. A la tarda els primers adolescents van trepitjar el centre per participar en un taller de grafits, i també es va fer un taller de canapès i batuts, tot acompanyat d'un DJ. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

L’equipament d’adolescents del carrer Leiva d’Hostafrancs ja ha obert les portes

El nou equipament per adolescents de 12 a 16 anys del carrer Leiva del barri d’Hostafrancs ja és una realitat. L’espai va obrir el passat divendres al matí amb una jornada de portes obertes perquè el veïnat pogués entrar a conèixer el projecte que es portarà a terme. A la tarda els primers adolescents van trepitjar el centre per participar en un taller de grafits, i també es va fer un taller de canapès i batuts, tot acompanyat d’un DJ que va amenitzar la jornada.

Carla Oriol, coordinadora de l’equipament, explica que aquest nou espai vol donar resposta a les necessitats del col·lectiu de persones del barri que tenen aquesta franja d’edat. “Cada tarda, des de les cinc i fins a les vuit i mitja, el meu company i jo, que som educadors, farem sessions dinamitzades i d’acompanyament, com cinefòrums, treballs manuals o el que ells necessitin, ja que volem que les activitats estiguin organitzades també per ells”, explica. A més, es vol anar més enllà i atendre necessitats emocionals: “En definitiva, és un espai on volem detectar les necessitats que puguin tenir, i si no les podem resoldre nosaltres, tenim una xarxa amb la qual ens podem recolzar”, explica Marco Simarro, educador de l’equipament. També es faran activitats dirigides impulsades per tècnics i especialitzats en informàtica, vídeo o so.

L’espai de 174 metres quadrats, compta amb un espai de trobada amb bancs i pufs per promoure les relacions socials. També hi ha una sala polivalent amb miralls on es faran tallers de balls i d’expressió corporal, jugar a ping-pong i fer reunions. A més, trobem una cuina amb una nevera, microones i una pica d’aigua. Al final del passadís s’ha habilitat amb una sala de gravació totalment insonoritzada perquè els músics emergents del barri puguin gravar les seves primeres maquetes i cançons. I l’última sala és la d’informàtica, actualment amb tres ordinadors, però aviat hi haurà set, des d’on la gent podrà fer tallers informàtics.

Actualment, també es planteja que les entitats i el Districte puguin fer un ús d’aquest espai per fer reunions durant el matí, quan els adolescents es trobin a l’escola o a l’institut. Oriol avança que durant les pròximes setmanes, es farà un procés participatiu amb els joves per escollir el nom de l’equipament que creï identitat entre els mateixos usuaris.

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-21

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-01

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-02

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-03

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-04

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-05

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-06

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-07

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-08

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-09

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-10

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-11

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-12

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-13

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-14

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-15

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-16

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-17

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-18

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-19

nouequipamentperjovescarrerleivahostafrancsoctubre2018-20

Compartir: