L’Avinguda Paral·lel presenta una nova imatge que no agrada a tothom

Entrevistem a Marc Serra de la Plataforma Som Paral·lel; Josep Guzmán de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. [[Vegeu fotos de la reforma]]

L’Avinguda Paral·lel presenta una nova imatge que no agrada a tothom

El passat dissabte, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, va fer una passejada per l’Avinguda Paral·lel per veure com s’estan acabant d’enllestir les obres que han permès convertir aquesta artèria del Poble-sec en un nou eix cívic amb més espais pels vianants. L’actuació que ha permès, entre d’altres millores, situar el carril bici al centre de la calçada i actualitzar l’enllumenat de la via, no ha agradat a tothom. Mentre Trias es reunia dins d’un bar amb veïns i periodistes, una trentena de persones van estar protestant contra la reforma. La plataforma Som Paral·lel assegura que des de l’Ajuntament “se’ns ha donat l’esquena  a les propostes de millora excusant-se amb arguments tècnics”, diu Marc Serra de la Plataforma Som Paral·lel. És per aquest motiu que “ens hem passat a la mobilització i a l’acció”. Des de la plataforma demanen un pla d’usos ja que aquesta actuació representarà un impacte a nivell de barri per part del turisme: “S’està imposant un nivell de ciutat a benefici de la indústria turística que no tant per una ciutat perquè els veïns puguin viure”.

Un cop finalitzades les obres de la fase central de l’Avinguda Paral·lel, ara queden pendents l’urbanització dels dos extrems de la via “dos trams que s’estan redactant amb licitació per poder executar i finalitzar les obres de tot l’eix”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. El carril bici de la calçada central si que està fet des de la Plaça Espanya fins a la Plaça de la Carbonera: “S’han ampliat els espais de la banda de l’Eixample en més d’un 50% i un nou enllumenat amb tecnologia led que permeten altres usos ja que s’hi pot incorporar sensors de contaminació, soroll, wi-fi i fins i tot podran canviar de color”, una il·luminació que s’estrena a la ciutat. Ara veïns i entitats dels tres districtes (Raval, Eixample i Sants-Montjuïcs) hauran de definir els noms i usos d’aquests nous espais públics i “acordar l’ordenació singular de les terrasses de l’Avinguda Paral·lel” apunta Jiménez qui també lamenta la reacció i “l’assetjament” de dissabte durant la passejada de l’alcalde: “Estem treballant amb totes les entitats veïnals dels districtes per definir aquests usos”.

Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec aproven la nova imatge del Paral·lel. “La majora de veïns amb qui he parlat els hi agrada, s’han fet actuacions molt interessants” assegura Josep Guzmán, president de l’entitat, qui va estar present dins al bar amb l’alcalde: “Vam comentar com ens havia semblat el Paral·lel a nivell de continent ja que el carril bici s’ha de marcar una mica més en alguns trams, etc”. Guzmán va afegir que “tots els veïns estem d’acord amb el contingut i sabem que el Paral·lel no ha de ser unes placetes per bars, restaurants i turistes”.

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-16

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-01

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-02

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-03

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-04

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-05

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-06

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-07

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-08

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-09

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-10

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-11

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-12

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-13

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-14

reformaavingudaparalelpoblesecmarcde2015-15

Compartir: