L’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants es presenta públicament amb un nou club de cuina

Aquest dimecres al migdia s’ha inaugurat oficialment la nova aula i s'han presentat les dues principals vessants del projecte: els nens i nenes de les escoles del barri, que aprendran la cultura del producte fresc, de proximitat i de temporada; i la gent gran perquè expliquin de quines receptes són hereus i es puguin continuar. [[Vegeu fotos]]

L’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants es presenta públicament amb un nou club de cuina

Aquest dimecres al migdia s’ha inaugurat oficialment l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants i el seu club de cuina. A la sala d’actes del mercat, el president de l’Associació de Venedors del Mercat de Sants, Francesc Leyva, ha explicat que el projecte “és un element a disposició de les escoles del barri perquè els nens de primària puguin venir a aprendre la cultura del producte fresc, de proximitat i de temporada i que a més el puguin cuinar”. Mentre que, el club de cuina és “la vessant per a gent gran perquè expliquin de quines receptes són hereus i es puguin continuar”.

Leyva afegia que, “encara que hi ha aules gastronòmiques similars orientades als infants de la ciutat, el projecte del club de cuina dirigida cap a la gent gran és l’únic a la ciutat de Barcelona”. Per tirar-ho endavant, des del Mercat de Sants ja han contactat amb els Maristes i l’Escola Barrufet i afirmen que “es mostren disposats a donar suport a aquest projecte ja que és una manera adient per apropar els infants a la cuina de proximitat i que vegin al mercat com a principal proveïdor d’aquests productes de temporada”.

Francesc Leyva detallava que aquest és un projecte que va iniciar-se ja fa uns anys. “el maig del 2014 es va inaugurar la reforma integral del mercat, des d’aleshores la nostra associació ha volgut complir amb el pla estratègic de mercats de Barcelona”. D’aquesta manera, amb la nova iniciativa es vol “potenciar la relació del producte de proximitat i amb les entitats del barri, així continuem la línia d’activitats ofertades”.

L’activitat a l’Aula Gastronòmica no s’aturarà, “els matins per als infants i a les tardes per altres projectes de foment de la gastronomia”. El què es vol és arribar a 50 línies de primària, amb uns monitors i un xef que treballaran amb ells.

L’Aula Gastronòmica ha comportat també l’ampliació de la sala d’actes, i la cuina queda separada per una persiana automàtica. Tot això queda en un espai alçat que ofereix una vista de totes les parades del mercat. A banda de les obres, la cuina compta amb material i tecnologia audiovisual d’última generació, que facilita el treball d’aliments en sessions d’entre una i dues hores. És per això que aquest projecte suposa per al Mercat de Sants un creixement a nivell tecnològic molt important. Segons Leyva, “el nostre mercat pot ser capdavanter en la formació d’infants de les escoles del nostre barri, el disseny de la sala polivalent fa d’ell un espai amb dues possibilitats”.

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-01

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-02

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-03

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-04

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-05

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-06

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-07

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-08

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-09

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-10

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-11

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-12

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-13

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-14

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-15

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-16

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-17

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-18

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-19

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-20

inauguracioaulagastronomicamercatdesantsmarcde2019-21

Compartir: