L’Audiència Pública del Districte respon a queixes sobre habitatge, urbanisme i problemes amb el soroll

A l'Audiència Pública d'Estat del Districte de Sants-Montjuïc de dilluns també van intervenir diversos adjudicataris dels habitatges de protecció oficial del carrer Constitució amb Amadeu Oller, que es van queixar dels reiterats retards en els terminis d'entrada als nous pisos i de la falta de comunicació per part de l'administració. [[Vegeu fotos i video]]

L’Audiència Pública del Districte respon a queixes sobre habitatge, urbanisme i problemes amb el soroll

L’Audiència Pública d’Estat del Districte de Sants-Montjuïc de dilluns va aplegar una dotzena d’intervencions de veïns i veïnes a títol individual i d’altres en representació d’associacions veïnals. Una de les primeres demandes va ser la que va fer arribar Enric Jara, de la Comissió de Veïns de la Bordeta, que va proposar canviar d’ubicació tres contenidors de reciclatge, actualment instal·lats al carrer Constitució de la Bordeta: “Estan a nou metres d’un pas de vianants i aquests contenidors priven de visibilitat als vianants que volen creuar el carrer i als conductors que vénen des de l’Hospitalet”. En aquest sentit, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez va avançar que des de l’àrea de neteja s’ha aprovat la iniciativa de “traslladar els contenidors uns 20 metres més enllà”.

Més tard, diversos adjudicataris dels habitatges municipals de protecció oficial del carrer Constitució amb Amadeu Oller van queixar-se al Districte dels reiterats retards en els terminis d’entrada als nous pisos i de la falta de comunicació: “Al gener vam firmar un contracte i ens van informar que en un mes podíem firmar la compravenda i ja estem al mes de maig i no hem rebut cap resposta”, explicava Mireia Plaza, una de les veïnes afectades. En aquest sentit, la regidora va argumentar que aquest retard està “lligat al reallotjament dels afectats del Camí de la Cadena. Se’ns ha anat moltes setmanes. Us donem suport perquè tingueu tota la informació” i per això el proper dimarts, les famílies adjudicatàries es reuniran amb el Patronat Municipal de l’Habitatge.

De nou, Elena Baidakova, veïna de Font de la Guatlla, va denunciar l’augment del trànsit rodat pel carrer Font Florida i dels perills que ocasiona al veïnat que hi viu: “La situació segueix igual, volem que es faci alguna cosa”, deia. Pérez va reiterar que cal trobar una solució, i va avançar que des de l’àrea de mobilitat s’ha donat llum verda perquè aquest tram “sigui d’ús veïnal”. I des del barri de Sants, Jaume Layola, veí de la plaça d’Osca va considerar que el Pla d’Usos del Triangle de Sants no està donant una solució als problemes de soroll: “No és normal que a les 12 de la nit hi hagi una festa i la gent estigui cridant. Ja no ens creiem a ningú”, comentava. La regidora es va mostrar convençuda amb la reducció horària dels locals de pública concurrència com un primer pas per combatre els problemes ocasionats. En aquest sentit, va fer una nova aposta, i va anunciar que cada cap de setmana 10 de la nit a 3 de la matinada, durant els mesos d’estiu, un equip de la Guàrdia Urbana passejarà per la plaça d’Osca i els Jardins de la Rambla de Sants. També ho faran agents cívics, des de les onze de la nit a les quatre de la matinada, de dijous a dissabte.

Altres veïns van alertar de desnonaments “fantasmes” al barri d’Hostafrancs i van exigir solucions legals a la venda ambulant. També, el veïnat de Sants-Badal va exigir que d’una vegada per totes comencin les obres de remodelació de la Rambla de Badal, mentre que el Districte va assegurar que no preveu cap tipus d’inversió per executar aquesta actuació durant aquest mandat. Finalment, Josep Beltran del Club Ciclista Catalunya va tornar a demanar un espai al barri per promoure una escola de ciclisme.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera de l’Audiència Pública d’Estat del Districte:

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-01

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-03

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-04

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-05

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-06

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-07

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-08

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-09

audienciapublicaestatdistrictesantsmontjuic14maig2018-10

Compartir: