L’aturada general paralitza els nostres barris i el veïnat surt al carrer
Centenars de veïns, entitats i comerciants dels nostres barris van adherir-se a l'aturada general de dimarts en defensa de les llibertats i per expressar el rebuig i la condemna més absoluta a la violència. [[Vegeu reportatge fotogràfic de la jornada als nostres barris]]
Centenars de veïns, entitats i comerciants dels nostres barris van adherir-se a l’aturada general de dimarts en defensa de les llibertats i per expressar el rebuig i la condemna més absoluta a la violència. A primera hora del matí, els manifestants van concentrar-se davant de les Cotxeres de Sants tallant les principals artèries del barri, com el carrer de Sants i el carrer Olzinelles. Es van configurar diversos grups de persones que van mobilitzar-se pels barris amb la finalitat de difondre l’aturada als petits i grans comerços: “Com més grups puguem fer i ens puguem repartir, més lluny arribarem”, deia Joan Manel Parisi del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.
Amb crits de “vaga, vaga, vaga general” i “els carrers seran sempre nostres”, un grup de manifestants va mobilitzar-se fins a la plaça d’Espanya pel carrer de la Creu Coberta. A mig matí, la manifestació estudiantil convocada al centre de Barcelona va comportar una riuada de milers i milers de persones que van desfilar pel carrer de Sants fins a la plaça Universitat. El col·lectiu l’Engranatge també va tallar el passeig de la Zona Franca durant el matí, mentre un grup de manifestants es dirigia cap a la Gran Via, que va quedar puntualment tallada al trànsit, per participar en la concentració de Barcelona.
Durant la jornada, bona part dels comerços, botigues i punts de restauració dels nostres barris van decidir abaixar les persianes per així sumar-se a l’aturada general de tot el país. El Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta va tancar els dos equipaments cívics i els dos poliesportius del barri: “Tanquem per dignitat, no podem permetre que aixafin als nostres ciutadans i ciutadanes”, expressava Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat que també destacava l’èxit de participació: “La gent surt pacíficament i alegre al carrer a protestar i a demostrar el nostre civisme, i la protesta contra les forces d’ocupació i l’actuació que van tenir el diumenge passat. Molts instituts i escoles del barri, com l’Escola Joan Pelegrí van decidir no fer classe perquè els alumnes poguessin sortir al carrer.
La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va donar suport a la mobilització participant amb alguns dels seus consellers, com el de cultura, Joan Sanromà que va fer una crida a la calma: “Es necessita tranquil·litat, mobilització i seguir amb el camí que hem pres la ciutadania i els nostres veïns amb actituds pacífiques”. També, representants dels partits polítics independentistes del districte, com Lluïsa Pahissa, consellera i portaveu de la CUP van decidir sumar-se a la marxa per “estar a prop de la gent del barri i començar a conscienciar i explicar el fet d’aquesta lluita i de la gran aturada que s’està fent”. Pahissa també va destacar una participació veïnal amb “molta força” i que segons deia “ens anima a agafar forces com a barri, ciutat i país”. I a través de les xarxes socials, el PSC de Sants-Montjuïc va fer saber que s’adheria “a les aturades del barri en protesta als greus actes de violència policial de l’1-O”.