L’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla celebra la seva Assemblea General Ordinària

L’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla celebra la seva Assemblea General Ordinària

El passat dilluns a la tarda es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla a la sala d’actes del centre cívic del barri, on hi van assistir una vuitantena de socis i sòcies.

El president de l’entitat, Lluís Maté, va donar la benvinguda als assistents i tot seguit va fer un resum de la darrera assemblea.

Seguidament els diferents responsables de les vocalies van fer balanç de les activitats realitzades.

Pel que fa la Vocalia d’Urbanisme i Mobilitat, Lleonard Ferràn, va parlar sobre les obres de millora que s´han fet al barri, del mobiliari urbà, enllumenat, pavimentació i voreres. També va proposar demanar al Districte la presència d’Agents Cívics per vigilar la circulació de bicicletes i patinets per la vorera de la Gran Via, a la banda que no està marcada com a carril bici.

El vicepresident de l’associació veïnal, Julià Bort, va presentar els canvis que hi han hagut al centre cívic durant el curs passat, com la instal·lació d’un projector a la sala d’actes i la substitució dels equips de so mòbils. També va ressaltar que per poder complir els objectius, el centre cívic ha tingut la col·laboració de voluntaris de totes les vocalies i col·lectius de l’Associació, tot destacant la feina feta d’en Josep Maria Navarro i la Mònica Parra, que es van encarregar d’algunes festes com la calçotada, la paella i que per la Festa Major van guarnir el carrer i el centre.

A la Vocalia de Seguretat Ciutadana, Julià Carrasco, va comentar la problemàtica de seguretat del barri, que creu que no ha millorat respecte l´any anterior, segons va extreure de les dades de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, com ara robatoris a pisos o estrebades al carrer. Tot això va destacar la bona noticia que ha partir d´ara tindrem policia de barri. Una guàrdia urbana que recollirà les incidències del barri , directament del veïnat o de la mateixa associació.

Neus Badia, de la Vocalia de Gent Gran, va informar de les activitats que han dut a terme amb els avis i avies del barri, com ara xerrades, excursions al Santuari de la Roca, Rupit, Sant Llorens de Morunys, Berga… També celebracions de festes especials com Dijous Gras, la Castanyada o Nadal a la Guatlla.

De la Vocalia del Grup de Dones, Maria Antonia del Amo, va explicar les diferents excursions i activitats que han fet, a més de visites al Caixa Fòrum, sessions de cinefòrum, el concert al Paranimf de la Universitat o rutes guiades per Barcelona.

Victoria Benitez, de la Vocalia de Salut, va presentar un resum dels temes realitzats durant l´any passat. Va criticar que malgrat les bones paraules i intencions de l’administració per resoldre els problemes, no s´ha vist una millora assistencial en l’atenció a l’usuari. Tot i això s´han incrementat els recursos amb més professionals i quiròfans operant, però continua sent insuficient.

Cristina Monpeyó, responsable de la Vocalia de Cultura, va explicar les sortides a museus, una visita guiada al Parc del Laberint d´Horta, o les matinals de música al centre cívic. També pel dia de Sant Jordi van organitzar la presentació del llibre “Todo Manos” del professor Jaime Aroca. També va presentar la nova activitat del punt d´intercanvi de llibres.

Els representats de l’Arxiu de Documentació Històrica van fer balanç de les sol·licituds de fotografies del barri per part de veïns i entitats per a fer treballs de recerca, documents sol·licitats per estudiants, donació de fotografies i documents del veïnat.

Lluís Florez, responsable de comunicació, va fer la proposta de poder millorar l´assistència i aportació d´activitats dels veïns i veïnes de totes las edats i particularment dels més joves.

Finalment la tresorera, Maria del Carme Balona, va fer la lectura de l´estat de comptes i dels pressupostos que s´han dut a terme el passat exercici, que es van aprovar per unanimitat.

Una crònica de Maria Andrés i fotos de Francesc Arraiza.

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-12

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-01

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-02

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-03

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-04

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-05

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-06

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-07

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-08

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-09

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-10

assembleageneralassociacioveinsfontdelaguatllaabril2019-11

Compartir: