L’Associació de Veïns de la Satalia denuncia la tala d’arbres a Montjuïc

Va ser just al costat del camp de futbol de la Satalia on es van talar dues acàcies monumentals de més de deu metres d'altura i d'altres arbres, cosa que va provocar les queixes de l’associació poblesequina.

L’Associació de Veïns de la Satalia denuncia la tala d’arbres a Montjuïc

El veïnat del barri de la Satalia del Poble-sec denuncia les continuades tales d’arbres i podes de vegetació que s’estan donant al peu de la muntanya. L’Associació de Veïns detalla que l’última actuació va ser a finals del 2018 però és un fet que s’arrossega ja des dels últims anys. “És una dinàmica de l’Ajuntament de com a mínim deu anys” i afegeixen que “és perjudicial perquè falta vegetació per netejar l’aire i, alhora, per absorbir les ones acústiques d’espais sorollosos com el camp de futbol”.  Va ser just al costat de l’equipament esportiu on es van talar dues acàcies monumentals de més de deu metres d’altura i d’altres arbres a finals d’any cosa que va provocar les queixes de l’associació poblesequina.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, la regidora Laura Pérez explica que “no és una tala indiscriminada, són accions puntuals i des del pla d’actuació de Montjuïc es vol recuperar el parc com a pulmó verd”. Per contra, Toni Samartino de l’Associació de Veïns de la Satalia afirma que “quan es tallen arbres, aquests no es replanten”. En aquest sentit, el veí Josep Maria Cruset comenta que “hi ha molt gris al barri, la paraula pulmó verd es mal utilitza”. Amb tot, des de la Satalia lamenten que es tregui tota la vegetació que no és autòctona i demanen que “es deixi fer a la muntanya de forma natural, perquè no és un jardí, sinó que al ser una muntanya s’ha de deixar créixer als arbres i plantes per al bé de tots”.

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-05

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-02

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-03

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-04

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-06

queixestalaarbresbarrisataliapoblesecfebrerde2019-07

Fotos: Associació de Veïns de la Satalia

Compartir: