L’Associació de Música Electrònica de Barcelona celebra el seu 5è aniversari al parc de l’Espanya Industrial

Dotze hores de música ininterrompuda i de tot tipus d’activitats relacionades amb l’art urbà van ocupar dissabte el parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants en el cinquè aniversari de l’Associació de Música Electrònica de Barcelona (Ameba).

L’Associació de Música Electrònica de Barcelona celebra el seu 5è aniversari al parc de l’Espanya Industrial

Dotze hores de música ininterrompuda i de tot tipus d’activitats relacionades amb l’art urbà van ocupar dissabte el parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants en el cinquè aniversari de l’Associació de Música Electrònica de Barcelona (Ameba). Marc Soler, cofundador de l’associació i director d’art, recorda que “des de les dotze del migdia fins a la mitjanit hi va haver punxadiscos en directe, tallers d’art urbà i tot tipus d’activitats, entre d’altres”. Afegeix que “aquesta festa va ser una confirmació de cara al públic de la nostra existència i com a promotors de la cultura local”. De fet, aquesta va ser també la cinquena edició de l’Ameba ParkFest, una celebració que l’associació fa de forma anual.

Una de les novetats d’enguany va ser la presència de dos escenaris on van actuar músics membres de l’associació. Soler detalla que “entre tots els socis que ens van enviar sessions, vam escollir els que vam creure que més s’adaptaven al tipus de festa que volíem celebrar”. Va ser una oportunitat per als socis d’expressar-se i de mostrar la seva qualitat musical. Al llarg del dia, els seus estils es van anar adaptant segons el moment. Des de música electrònica més suau a primera hora de la tarda, fins a house o ritmes llatins ja cap al vespre. Tot passant per mescles de música electrònica amb altres instruments o rap. Així, al llarg de tot el parc de l’Espanya Industrial es va voler que “cada persona pogués trobar el seu espai, depenent de l’estil i del moment del dia”.

Sobre el moment que viu la música electrònica, el cofundador de l’Ameba, explica que “cada cop es valoren més els DJs i ara ens trobem en un punt de professionalització de la cultura”. Afegeix que “als 90 va entrar com un moviment juvenil i subcultural, tota la gent que s’hi dedicava ho ha anat professionalitzant i ara ja és una cultura gairebé popular”. En aquesta barreja d’estils i de branques que proposa la música electrònica, també s’hi va emmirallar l’Ameba ParkFest d’aquest dissabte. Integrava part de les seves branques com l’art urbà o mercats de vinils. Així es va voler visibilitar l’associació que, al llarg de l’any, busca “consagrar artistes, formar-los i fer d’aparador de projectes que estan començant”, detalla Soler.

Fotos: Ameba – @Albaruperez

festivalmusicaelectronicaespanyaindustrialsantsjunyde2019-02

Compartir: