L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel premiada per la promoció de les noves economies

La 21a edició dels Premis Comerç de Barcelona va lliurar a l'Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel el guardó al millor comerç col·laborador per haver impulsat la Mostra d'Economies del Poble-sec.

L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel premiada per la promoció de les noves economies

La 21a edició dels Premis Comerç de Barcelona es van lliurar a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Un acte presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la qual van assistir els responsables dels diferents eixos comercials de la ciutat i dels grups municipals.

Els guardons reconeixen les millors iniciatives de l’any amb premis organitzats en diferents categories: premi al comerç innovador, premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i el coneixement del comerç de la ciutat, premi al comerç de proximitat, premi al comerç sostenible, premi al comerç col·laborador i premi Mercats de Barcelona.

L’Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel va obtenir el guardó al millor comerç col·laborador per la innovació i el dinamisme de l’entitat en les seves activitats de promoció del comerç. El seu president, Manel Tort, es va mostrar molt satisfet i feliç i va recordar que “un dels comerços membres de l’Associació que presideixo també ha obtingut un altre premi”, referint-se al “Bizarre Escape room”, que està ubicat al carrer Blesa.

El president dels comerciants va posar èmfasi en la importància que té, per a ells, aquest guardó i va reconèixer que cal adaptar-se als nous temps per no morir: “Estem vivint una era de canvis en tots els sentits, i un d’ells és les economies dels barris i de les ciutats. Aleshores ens vam dir – perquè no treure totes les economies que puguem?- I vam començar a parlar amb cooperatives, amb coworkings, amb mercats tradicionals que es fan al barri, i totes les entitats que representen altres tipus d’economia. I va tenir acceptació, la vam fer amb molta il·lusió, i va sortir molt bé”.

Segons els organitzadors del certamen, l’associació poblesquina ha estat premiada pel fet que decidissin instaurar la Mostra d’Economies del Poble-sec: “En el marc de les seves activitats de dinamització, aquesta associació ha fet un pas endavant en l’economia col·laborativa i ha instaurat una fira que vol mostrar el teixit econòmic del barri superant l’espai habitual del comerç de proximitat”. També s’ha volgut reconèixer el fet d’integrar plenament a la mostra entitats cooperativistes, coworkings, professionals liberals, productors locals, espais de criança i exemples diversos de l’economia social i solidària del barri. Un dels objectius ha estat trencar barreres entre els diferents tipus d’empreses, productors i professionals vers un barri cohesionat i una economia local cada cop més col·laborativa.

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-01

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-07

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-02

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-03

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-04

 

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-06

premiassociaciocomerciantspoblesecparalelnovembre2018-05

Fotos: Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel

Compartir: