L’Associació Cívica La Nau haurà d’abandonar el local de la Marina i demana una reubicació al Districte

L'entitat solidaria, que dóna cobertura a més de 40.000 famílies sense recursos a l’any amb productes d’higiene personal, va rebre fa dues setmanes una notificació que els avisava que tenien fins el mes de juliol per abandonar els actuals magatzems del carrer del Plom, al barri d'Eduard Aunós de la Marina.

L’Associació Cívica La Nau haurà d’abandonar el local de la Marina i demana una reubicació al Districte

L’Associació Cívica La Nau va rebre fa dues setmanes una notificació que els avisava que tenien fins el mes de juliol per abandonar els actuals magatzems del carrer del Plom, al barri d’Eduard Aunós de la Marina. Aquesta illa de naus pateix una afectació urbanística i per això el propietari ja va comunicar-lis la finalització dels contractes.

Emília Català, secretària de la junta de l’associació, detalla que “tenim uns mil palets en aquestes dues naus i és un marge de temps molt just per buidar-ho”. Amb tot, Català explica que porten 7 anys en aquest espai. La Nau és una entitat amb 20 anys però “una mica nòmades”, com detalla Català. L’associació dóna cobertura a més de 40.000 famílies sense recursos a l’any amb productes d’higiene personal i necessiten “un lloc més estable on fer la nostra feina”, diu la secretària.

En aquest sentit, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, explica que l’Ajuntament va aprovar la modificació del pla general de la Marina del Prat Vermell i el pla general d’infraestructures “aquesta zona al carrer del Plom no és municipal, per tant és el propietari que decideix com gestionar-ho”.

A partir del mes de juliol tots els inquilins d’aquest petit polígon industrial del carrer Plom, on hi han diverses empreses, hauran d’abandonar els seus locals. Bona part d’aquesta àrea entre el passeig de la Zona Franca, la ronda litoral, la Fira i la Gran Via està afectada pel nou barri de la Marina del Prat Vermell, en un futur diverses empreses i entitats es podrien trobar en la mateixa situació, entre elles una altra associació de caràcter solidari com el Banc dels Aliments.

Des de l’Associació Cívica la Nau demanen que se’ls reubiqui per poder seguir fent la seva tasca d’utilitat pública. Tenen tot tipus de productes d’higiene, de neteja de la llar i roba per a famílies. Català recorda que “farà falta maquinària i recursos per reubicar-ho”, però cal trobar el lloc estable abans del mes de juliol “de manera urgent”. Per a ells, un magatzem d’almenys 2.000 metres quadrats seria el mínim necessari per poder seguir atenent el mateix nombre de famílies. Per això proposen un espai al Consorci de la Zona Franca perquè per ubicació “aniria molt bé a nosaltres i a les entitats que ens vinguessin a buscar el material”.

El gerent del Districte de Sants-Montjuïc recorda que “ens van demanar una reunió i estem pendents de fer-ho” i avança que l’Ajuntament està predisposat a trobar una reubicació, ja que “anteriorment ja els hi havíem ofert un altre local, en aquell moment no el necessitaven però ara encara està lliure i per això podríem tornar a fer-los l’oferta”.

localassociaciocivicalanaulamarinagenerde2019-01

localassociaciocivicalanaulamarinagenerde2019-02

localassociaciocivicalanaulamarinagenerde2019-03

localassociaciocivicalanaulamarinagenerde2019-04

localassociaciocivicalanaulamarinagenerde2019-05

Compartir: