L’ANC i la Intersindical organitzen a Sants un acte per reivindicar el sindicalisme català

L’acte va comptar amb la participació de Paolo Carril, secretari general del Sindicat Gallec CIG, Sergi Perelló, portaveu de la Intersindical, el periodista Antonio Baños i la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie. [[Vegeu fotos]]

L’ANC i la Intersindical organitzen a Sants un acte per reivindicar el sindicalisme català

La unió fa la força, un missatge que els sindicats tenen molt clar. I és que les unions de treballadors han jugat un paper molt important impulsant canvis socials, econòmics i polítics del nostre món actual. Per això, dilluns al vespre, l’Assemblea Nacional de Catalunya i la Intersindical-Confederació Sindical Catalana van organitzar un acte a l’auditori de les Cotxeres de Sants amb el lema “Per la República de la Gent Treballadora. Ens Calen Sindicats Nacionals i de Classe!”. L’acte va comptar amb la participació de Paolo Carril, secretari general del Sindicat Gallec CIG, Sergi Perelló, portaveu de la Intersindical, el periodista Antonio Baños i la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie.

En la seva intervenció, Paolo Carril va explicar el moviment obrer des del punt de vista gallec. Així, detallava que “el sindicalisme nacionalista neix per la necessitat d’oferir respostes serioses als treballadors gallecs, sense lligams a interessos ni a realitats fora de Galícia, per tant neix amb un clar enfrontament amb les organitzacions sindicals espanyoles que actuaven al nostre país”.

Per la seva banda, el portaveu de la Intersindical, Sergi Perelló, va recordar els orígens del sindicalisme a Catalunya i la manca d’un pilar obrer fort per mantenir el projecte independentista. Assumia que de moment “aquí malauradament no tenim l’aposta política, com sí passa al País Basc o a Galícia, cap a les expressions sindicals nacionals”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va llegir un comunicat de la Federació Sindical Mundial (FSM), de la qual en forma part la Intersindical. Sota el títol “Catalunya, la FSM condemna l’autoritarisme i la repressió de l’Estat espanyol” destacava que “la FSM, en representació de 95 milions de treballadors i treballadores a 135 països de tot el món, condemna la repressió de l’Estat a espanyol de cara al judici que acaba de començar”.

Abans d’obrir torn a les preguntes dels assistents, sobre l’enfoc del sindicalisme en el moviment independentista, el periodista Antonio Baños va recordar que “el sindicat participa d’allò que és públic, el treball i la socialització, i es troba per sobre del partit i ara erròniament és al revés”.

L’ANC recordava amb aquest acte el paper de la Intersindical en les vagues del 3 d’octubre i del 8 de novembre del 2017 i la importància en l’activisme independentista.

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-13

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-01

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-02

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-03

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-04

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-05

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-06

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-07

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-08

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-09

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-10

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-11

acteancintersindicalcotxeresdesants4demarcde2019-12

Fotos: Ángel Rabaneda.

Compartir: