L’AMPA de l’Escola Cal Maiol rebutja incloure el parc de neteja sota el futur institut-escola a Can Batlló

Dilluns i dimarts es va fer una consulta entre les famílies del centre educatiu santsenc, que va comptar amb un 43% de participació. Prop de 40 famílies van mostrar-se contràries a la proposta que ha fet el Districte, unes 20 s’hi van mostrar a favor i la resta ho van fer en blanc.

L’AMPA de l’Escola Cal Maiol rebutja incloure el parc de neteja sota el futur institut-escola a Can Batlló

L’AMPA de l’Escola Cal Maiol ha decidit mostrar la seva oposició a la inclusió del parc de neteja sota el futur Institut-Escola de Cal Maiol, que s’ha de fer a Can Batlló. Dilluns i dimarts es va fer una consulta entre les famílies del centre educatiu santsenc, que va comptar amb un 43% de participació. Prop de 40 famílies van mostrar-se contràries a la proposta que ha fet el Districte, unes 20 s’hi van mostrar a favor i la resta ho van fer en blanc. Tal i com recorda la presidenta de l’AMPA, Meritxell Font, “calia un 35% de participació per a que fos vinculant, per tant a partir d’ara veurem com ens organitzem per mostrar aquest rebuig”.

Per la seva banda, el Districte de Sants-Montjuïc ja va obrir la licitació per a la redacció del projecte arquitectònic de l’edifici que ha d’acollir el centre educatiu “Les empreses tenien temps de presentar-s’hi fins el 29 de març, per tant això tira endavant”, recorda la presidenta. L’actual projecte contempla 270 metres quadrats a la part soterrània de l’edifici per a la zona d’estacionament dels vehicles de neteja, 395 metres quadrats per a les oficines i vestidors de Parcs i Jardins i 5.289 metres quadrats per a les instal·lacions de tres plantes del nou Institut-Escola Cal Maiol. Aquest centre docent, que actualment es troba al carrer Sagunt, tindrà línies educatives des de P3 fins a quart d’ESO, es a dir des dels tres anys fins als setze. Les obres podrien començar el 2021 i s’espera que el centre educatiu pugui traslladar-se al nou edifici per al curs 2023-2024.

L’AMPA estudiarà els propers dies com mostrarà el rebuig en aquest projecte que inclou el parc de neteja. “Serà complicat”, reconeix la presidenta, i afegeix que aquest procés ha desgastat l’associació perquè ha provocat divisió entre les famílies. En aquest sentit, segons Font, “en cap moment es va consultar a les famílies”. Entre els motius que han portat a algunes famílies a decantar-se per rebutjar el parc de neteja destaquen “la preocupació per l’estructura del parc, la mobilitat de cotxes o la gestió dels residus”, recorda la presidenta de l’AMPA. D’altra banda, “hi ha sentiments molt diferents, segons la informació que ha recollit cada un”, puntualitza.

Per aquests motius van optar per portar a terme aquesta consulta perquè la decisió afectarà generacions futures, i calia fer-ho de la forma més democràtica. També caldrà traslladar la seva opinió a la direcció de l’Escola Cal Maiol, ja que des del centre no s’hi oposen perquè consideren que cal augmentar l’oferta educativa al barri. En aquest sentit, des de l’AMPA també creien necessari “reivindicar un institut-escola perquè la Bordeta és l’únic barri que no en té cap, la iniciativa va tenir recolzament però per entomar la despesa van creure oportú fer la gestió dels dos serveis (educatiu i de residus) alhora”. Les justificacions que arriben per ajuntar el parc de neteja i el centre educatiu són que “hi ha molt poc sòl disponible i que no hi ha cap problema de convivència entre els dos equipaments”, explica Meritxell Font.

votacionsampacalmaiolprojecteinstitutescolacanbatlloabril2019-02

votacionsampacalmaiolprojecteinstitutescolacanbatlloabril2019-03

Fotos: AMPA Cal Maiol

Compartir: