L’alumnat de l’Institut Montjuïc promou una campanya de sensibilització per la reducció del malbaratament alimentari

L’alumnat de tercer d'ESO de l'Institut Montjuïc ha participat, aquest dijous a la plaça de la Marina, en l'acte de cloenda d'una campanya de sensibilització per a la reducció del malbaratament alimentari en la producció agrícola, i on han fet participar el veïnat del barri. [[Vegeu fotos]]

L’alumnat de l’Institut Montjuïc promou una campanya de sensibilització per la reducció del malbaratament alimentari

L’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Montjuïc ha participat, aquest dijous a la plaça de la Marina, en l’acte de cloenda d’una campanya de sensibilització per a la reducció del malbaratament alimentari en la producció agrícola. Els joves han pogut presentar al veïnat el projecte, amb l’objectiu de promoure el consum responsable als nostres barris. Han repartit cartells i tríptics a l’entrada del mercat municipal, el veïnat s’ha fet fotos en un photocall que els joves han elaborat amb un eslògan, i també han instal·lat un punt de serigrafia per imprimir diferents dissenys bosses de roba reutilitzables, per tal d’incentivar-ne l’ús.

Maria Pilar Molina, cap de departament de Ciències Socials de l’institut, ha destacat la participació del centre en aquest projecte: “Ens oferia la possibilitat de posar en marxar una metodologia, on els alumnes participaven en una fase d’aprenentatge a l’aula i amb sortides al camp, i després fer una fase de servei a la comunitat”. Abans de sensibilitzar el veïnat amb l’activitat d’aquest dijous, durant el curs, els alumnes han pogut adquirir els coneixements teòrics i han conegut els problemes i reptes amb què s’enfronten els agricultors: “Hem treballat la necessitat d’introduir les minves al circuit alimentari, ja que sinó contribuïm a un malbaratament dels aliments”, ha dit Molina. En aquest sentit, els alumnes s’han mostrat satisfets de difondre aquests valors amb l’activitat: “El que més m’ha agradat han estat les visites al parc agrari, hem après moltes coses. I avui està venint molta gent”, han destacat els alumnes.

Des de l’entitat Desos Opció Solidària, dinamitzadora del projecte, Maria González adverteix que “els consumidors seguim comprant productes empaquetats, amb una forma i aspecte similar, i si aquests estàndards no canvien, la pagesia es quedarà amb els camps plens d’aliments perquè nosaltres no els volem comprar”. González també ha subratllat la implicació de l’alumnat: “És un atractiu per ells, ja que s’adonen que en uns anys tindran responsabilitats i han de prendre consciència”.

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-01

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-03

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-04

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-05

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-06

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-07

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-08

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-09.

campanyasensibiltzacioinstitutmontjuiclamarinamaigde2018-10

Compartir: