L’alcaldessa Ada Colau escolta les demandes del veïnat de la Marina

“Trobades amb l’alcaldessa” és el nou espai que ha dissenyat l’Ajuntament per reunir l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, amb els veïns dels diversos barris. El passat divendres al vespre li va tocar a la Marina, on centenars de veïns van omplir la Sala de Pepita Casanellas. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

L’alcaldessa Ada Colau escolta les demandes del veïnat de la Marina

“Trobades amb l’alcaldessa” és el nou espai que ha dissenyat l’Ajuntament de Barcelona per reunir l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, amb els veïns dels diversos barris. El passat divendres a les 19 hores li va tocar a la Marina. Amb un semicercle atapeït, centenars de veïns van omplir la Sala de Pepita Casanellas, on l’alcaldessa va començar explicant que aquesta trobada s’havia donat davant la multitud d’actes que feien omplir la seva agenda ràpidament i impedia apropar-se als veïns: “No podem perdre el contacte amb la gent i estar a peu de carrer”. Amb aquests actes, Colau vol “formalitzar les trobades amb els veïns de forma senzilla i sense protocols”, on tots aquests puguin plantejar demandes, queixes o propostes amb tota la llibertat, conversant uns amb els altres. Durant l’esdeveniment també hi van ser presents el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens i la consellera-portaveu del barri per Barcelona en Comú, Esther Pérez, que van ajudar a resoldre algunes qüestions, i de diversos consellers d’altres grups polítics de Sants-Montjuïc.

Tot seguit, més d’una quarantena de veïns van intervenir dirigint-se a l’alcaldessa. En el torn de paraules, van sorgir diversos aspectes, alguns de molt escoltats al llarg dels últims mesos. L’Anna Soler, veïna del barri, va criticar que algunes de les zones enjardinades destinades als infants “estan defectuoses, amb molta sorra on defequen gats i gossos”. Altres veïns van aprofitar per traslladar-li el mal estat en el qual es troben alguns carrers, places i parcs de la Marina. En aquest sentit, Colau va demanar en “no confrontar gats i gossos amb nens i nenes, han d’haver-hi espais dignes per a tothom”. Una altra veïna, la Laura va demanar que des de l’Ajuntament es faci pressió perquè la gent agafi els excrements dels gossos.

El metro i el transport d’autobús al barri van ser dues altres qüestions que van ser plantejades per molts veïns. Abans no arribi el metro a la Marina, alguns d’aquests van plantejar “la possibilitat de posar un bus llançadora entre la plaça Espanya i els barris de la Marina”. Per la seva banda, l’alcaldessa va constatar que “l’arribada del metro és de màxima prioritat”. Va recordar que l’Ajuntament està negociant amb la Generalitat el finançament i va assegurar que “estem disposats en buscar part d’aquest perquè s’obrin almenys dues de les cinc parades”, sempre i que la Generalitat “reconegui el deute”.

Altres veïns com la presidenta de l’Associació de Veïns de Can Clos, Rosalía Fernández, va demanar que el Districte de Sants-Montjuïc torni a acordar el tràmit que adjudica als veïns poder adquirir en propietat els pisos de protecció oficial “que des de fa 30 anys els tenim llogats” recordava. Colau estudiarà el cas amb el regidor d’Habitatge, tot i això opina que “tot habitatge públic ha de ser de lloguer social”, per això va insistir que “els diners públics han de servir per fer lloguer social perquè tothom que ho necessiti pugui accedir-hi”. Una altra veïna del barri va demanar que es posin ascensors en alguns edificis d’habitatges construïts fa seixanta anys, o la Rosa que va exigir que es dignifiqui la primera línia d’habitatges del carrer Mare de Déu del Port, a prop del barri de Plus Ultra, i s’ampliïn les voreres, ja que “el carrer és intransitable” deia.

També hi va haver temps per un grup de persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional que van demanar que es facin eleccions a l’Institut Municipal amb Persones amb Discapacitat, així com crear un nou protocol que protegeixi les rampes dels autobusos. Rita Granados, presidenta de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc va manifestar algunes de les dificultats amb les quals es troben les persones amb mobilitat reduïda a la via pública.

Durant les més de dues hores de debat, la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants va aprofitar per fer la presentació d’aquesta nova entitat. El seu president, Eli Rolando Álvarez va fer entrega a l’alcaldessa d’una llista de reivindicacions del barri. Una altra qüestió plantejada va ser la manca d’equipaments públics. Per exemple, l’Associació de Veïns de Plus Ultra va demanar que als nous locals del carrer Química s’ubiqui un casal de gent gran. Colau va assegurar que “totes les opcions són prioritàries” però per saber-ne els usos es farà un procés participatiu. A més, un veí va demanar major seguretat al voltant d’algunes escoles i instituts davant la presència de venda de droga i que s’hi construeixi un carril bici al passeig de la Zona Franca.

Finalment, entre d’altres, en Carles Vallejos, president de l’Associació per a la Memòria Democràtica de la SEAT va demanar a l’alcaldessa, commemorar el 45è aniversari de l’assassinat del sindicalista Antonio Ruiz Villalba, posant el seu nom a un carrer o plaça del barri. Colau va mostrar el seu suport amb aquesta proposta ja aprovada.

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-01

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-02

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-03

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-04

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-05

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-06

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-07

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-08

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-09

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-10

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-11

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-12

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-13

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-14

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-15

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-16

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-17

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-18

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-19

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-20

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-21

trobadaamblalcaldessaalamarina8gener2015-22

Compartir: