L’Ajuntament construirà 40 allotjaments provisionals al carrer Amadeu Oller de la Bordeta abans d’acabar l’any

Es tracta d'un edifici destinat a persones en una situació d'emergència habitacional format per mòduls transportables i que podrà estar un màxim de 6 anys, abans de ser desmontat. Tindrà quatre plantes de vivendes i uns baixos destinats a equipament, amb un total de 32 allotjaments dobles per a famílies i vuit allotjaments d'una habitació per a estudiants.

L’Ajuntament construirà 40 allotjaments provisionals al carrer Amadeu Oller de la Bordeta abans d’acabar l’any

El barri de la Bordeta comptarà amb una de les tres promocions dels nous Allotjaments de Proximitat Provisional (APROP) que es construiran a la ciutat. Es tracta d’uns edificis formats per mòduls transportables que es faran en solars municipals, a l’espera de les promocions definitives que han d’anar en aquests terrenys, i que podran estar segons l’Ajuntament un màxim de 6 anys. El nou edifici, d’aquesta nova prova pilot, es començarà a construir aquest primer trimestre de l’any i en nou mesos, és a dir, abans d’acabar el 2018, estarà enllestit. “El projecte aprofita espais qualificats d’equipament o d’habitatge per intentar plantar cara a un problema de la ciutat com és el de l’habitatge”, diu Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc.

S’aixecarà en un solar que hi ha al carrer Mossèn Amadeu Oller, l’espai que ocupava una de les naus de Can Batlló que es va incendiar i que esta qualificada per habitatge públic. El fet que els mòduls siguin transportables, permetrà que puguin ser utilitzats en altres zones del districte: “Els allotjaments seran provisionals i amb la seva construcció, s’intentarà avançar en una solució per a les persones que estan a l’espera i amb problemes habitacionals”, segons Pérez.

El futur edifici constarà de quatre plantes i d’una planta baixa. Hi haurà un total de 32 allotjaments dobles per a famílies i vuit allotjaments d’una habitació per a estudiants. Les noves famílies que hi aniran a viure hauran d’estar inscrites al registre de sol·licitants d’habitatge protegit i s’hauran de trobar en una situació d’emergència habitacional. Tot i això, també hi ha el compromís de llogar els pisos a estudiants perquè a canvi puguin fer una tasca de socialització amb el veïnat nouvingut. Per això, també s’instal·laran vuit espais de gestió comunitària. A més, la planta baixa tindrà una superfície d’uns 316 metres quadrats destinada a un equipament pel barri que encara s’ha de definir. En aquest sentit, la regidora avança que “el projecte estarà destinat a gent jove, serà de gestió municipal, però amb inversió privada i donarà l’oportunitat de tenir un equipament més al barri que caldrà parlar amb les entitats per veure a què es destina”. A més, la coberta de l’edifici serà vegetal i en el semisoterrani s’instal·larà un accés per aparcar les bicicletes. Aquesta mateixa setmana ja han començat els treballs geològics d’estudi dels terrenys. La regidora, que assegura que es tracta d’una iniciativa temporal, creu que “s’ha de treballar per un habitatge públic i per regular el preu del lloguer”.

Pel veïnat del barri “tota acció que va encaminada a incrementar el parc d’habitatge social ens sembla bé”, comenta Jordi Falcó de la Comissió de Veïns de la Bordeta. També considera que aquest projecte “no soluciona el problema de l’habitatge, tot i que introdueix una figura d’un lloguer accessible”.

solaramadeuolleraprophabitatgesprovisionalsfebrer2018-01

solaramadeuolleraprophabitatgesprovisionalsfebrer2018-02

solaramadeuolleraprophabitatgesprovisionalsfebrer2018-03

solaramadeuolleraprophabitatgesprovisionalsfebrer2018-05

solaramadeuolleraprophabitatgesprovisionalsfebrer2018-06

Compartir: