L’aiguat del matí de dimarts descarrega 92 litres a Sants-Montjuïc en poc més d’una hora

Tot plegat ha acabat generant inundacions de carrers i baixos, salts d'aigua a Montjuïc i problemes de circulació al passeig de la Zona Franca o l'avinguda del Paral·lel, que han quedat negats d'aigua. Equipaments com les Cotxeres de Sants, l'escola del Bosc de Montjuïc o l'Institut XXV Olimpíada també han patit inundacions.

L’aiguat del matí de dimarts descarrega 92 litres a Sants-Montjuïc en poc més d’una hora

Els barris de Sants-Montjuïc han estat els més afectats de la ciutat pel fort aiguat que ha caigut aquest dimarts al matí. La forta tempesta ha entrat pel mar poc abans de les nou del matí i ha deixat fins a 92 litres per metre quadrat a la plaça de la Farga, al barri de la Bordeta, o 82 a la seu del Districte de Sants-Montjuïc, al barri d’Hostafrancs.

Cal destacar la violència amb què ha descarregat la pluja al voltant de les 9 hores i 20 minuts, quan aquesta ha assolit una intensitat torrencial de 6,8 litres per minut o cosa que és el mateix 411,4 mm/h. En tan sols 40 minuts s’han acumulat 65 litres, dels quals 21 en només 10 minuts.

Tot plegat ha acabat generant inundacions de carrers i baixos, salts d’aigua destacables i problemes en la circulació en hora punta. El passeig de la Zona Franca o l’avinguda del Paral·lel han quedat anegades d’aigües. També, molts parcs com el de l’Espanya Industrial, al barri de Sants, s’han convertit literalment en una piscina. Alguns equipaments com el centre cívic de les Cotxeres de Sants, l’escola del Bosc de Montjuïc o l’Institut XXV Olimpíada han patit inundacions i caiguda d’alguns falsos sostres.

Aquesta situació de pluges intenses és molt concorrent a la costa catalana durant aquesta època de l’any. Es produeix amb el contacte d’un embossament d’aire fred, com el que tenim en alçada, amb els vents provinents d’una massa d’aire càlida i humida com la que hi ha aquests dies sobre el mar mediterrani. Fins i tot, aquests episodis de tardor deixen fenòmens cada vegada més freqüents a les nostres latituds, com són els caps de fibló, com el que s’ha pogut veure, també aquest matí, sobre a toca de la Zona Franca.

Amb aquest ja són sis els aiguats que hem tingut al barri des del passat mes d’agost. El més destacable el vam tenir la matinada del 6 de setembre quan a la Font del Gat de Montjuïc van descarregar 111 litres per metre quadrat. D’aquesta manera, fins aquest 9 d’octubre, ja portem acumulats 725 litres en tot el 2018. Una xifra superior a la mitjana anual aproximada als nostres barris que és de 600 litres.

aiguatsantsmontjuic9octubrede2018-02

aiguatsantsmontjuic9octubrede2018-03

Fotos: Jordi Lozano, La Marina Viva, Mireia Robert.

Compartir: