L’acord d’investidura a la Generalitat és valorat per polítics i entitats independentistes de Sants-Montjuïc en una assemblea

Sants-Montjuïc per la Independència (SMxI) va aprofitar l’assemblea mensual d’aquest passat dijous al vespre, celebrada a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, per analitzar amb entitats i partits polítics del barri que cal fer després de l’acord parlamentari entre Junts pel Sí i la CUP. [[Vegeu fotos]]

L’acord d’investidura a la Generalitat és valorat per polítics i entitats independentistes de Sants-Montjuïc en una assemblea

Sants-Montjuïc per la Independència (SMxI) va aprofitar l’assemblea mensual d’aquest passat dijous al vespre, celebrada a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants, per analitzar que cal fer després de l’acord parlamentari entre Junts pel Sí la CUP. L’entitat independentista santsenca (SMxI) va convidar diversos representants polítics partidaris a la independència i membres d’entitats dels nostres barris, amb les quals van debatre el nou escenari a la política catalana i en l’àmbit de Sants-Montjuïc.

El coordinador de SMxI, Enric Blanes, celebrava l’acord, “és una notícia excel·lent”. Recordava que dissabte a la tarda, a la seu d’aquesta entitat situada al carrer Alcolea, va rebre moltíssima gent d’entitats independentistes del barri, polítics i veïns, “vam estar durant 5 hores fent festa, la gent estava molt emocionada”. Des de SMxI, segons Blanes, aquest acord “torna a unir a tothom, per això cal destacar els punts en comú i ara hem d’anar a totes”. Durant els pròxims mesos “probablement continuarem tenint un paper molt actiu en el procés constituent, informant els veïns amb actes”. De fet, a partir d’ara l’Assemblea Nacional Catalana instal·larà “multi paradetes”, un punt d’informació que tindrà un nou format, “la gent podrà entrar a dins d’una gran parada, on hi haurà molta més informació que permetrà facilitar el diàleg entre els informadors i els veïns” avançava Blanes.

Des de Junts pel Sí de Sants-Montjuïc, per una banda el conseller-portaveu de Convergència al Districte de Sants-Montjuïc, Sergi Sarri, es mostrava content davant el desbloqueig d’una situació “gairebé impossible” deia. Sarri demana “continuar traçant el rumb cap a la independència” amb una àmplia participació que treballi per a la República Catalana. El pas a un costat de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha generat sentiments contradictoris dins de Convergència: “Estem contents per l’acord però ens sap greu que no estigui al capdavant”, segons Sarri. Un dels objectius del convergent per aquests pròxims 18 mesos és “guanyar-se la confiança de la gent amb millores palpables en el dia a dia”. Per l’altra banda, Jordi Fexas, conseller-portaveu d’ERC al Districte de Sants-Montjuïc, valorava positivament la formació del nou govern, “era un acord indispensable perquè el procés pogués continuar”. Segons Fexas, continuarà fent oposició a l’Ajuntament de Barcelona “per construir ciutat i capital”. En aquest sentit, recordava que el districte de Sants-Montjuïc és l’únic de tota Barcelona que ha donat suport a qualsevol iniciativa que s’encamini a una nova república, després d’aprovar una iniciativa de la CUP en un plenari l’any passat.

Des de la CUP de Sants-Montjuïc, un dels seus membres, Ferran Piñeiro manifestava que volien arribar a un acord per poder seguir amb el procés independentista, “hem arribat a un acord i estem satisfets” comentava Piñero, destacant que havia estat difícil. Dins de la CUP de Sants-Montjuïc també hi va haver diversitat d’opinions davant la investidura de Mas, “hi havia una majoria que no volíem entrebancar el procés”, segons Piñeiro Una vegada amb aquest procés encarrilat de nou “els ciutadans s’han d’implicar en l’elaboració de la constitució de la futura República Catalana”, i a la vegada “cal activar espais de resistència davant les respostes que faci l’estat espanyol en contra del nostre procés”. El cupaire també va aprovar la figura del nou president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, “ens sembla molt bé que la presidència de la Generalitat estigui en mans d’una persona que procedeix del municipalisme independentista”.

El coordinador d’Omnium Cultural de Sants-Montjuïc, Jordi Redondo, desitjava aquest acord des de feia molt de temps, “estem satisfets i per això ara hem de mirar endavant donant suport al nou govern”. Des d’aquesta entitat es continuarà promovent “llengua, país i cohesió” a través de diverses activitats que s’organitzaran durant els mesos que vénen. També des del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebren aquest acord, “és el millor que ens ha pogut passar, però ara cal treballar” expressava la seva presidenta, Lluïsa Erill que també opinava que Puigdemont pot aportar coses bones al venir del municipalisme i d’una ciutat petita com Girona. Des del Secretariat es continuarà acompanyant a SMxI i a totes les entitats de la barriada.

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-01

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-02

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-03

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-04

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-06

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-07

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-08

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-09

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-10

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-11

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-16

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-12

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-13

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-14

assembleaacordcupjuntspelsicotxeresdesantsgener2016-15

Compartir: