La violència masclista, l’incivisme i l’habitatge a l’Audiència Pública d’Estat del Districte

Dijous va tenir lloc la darrera Audiència Pública de l’any del Districte de Sants-Montjuïc, on el veïnat va fer arribar les seves queixes sobre l'estat dels nostres barris al govern santsenc. [[Vegeu fotos i video]]

La violència masclista, l’incivisme i l’habitatge a l’Audiència Pública d’Estat del Districte

Dijous va tenir lloc la darrera Audiència Pública de l’any del Districte de Sants-Montjuïc, on el veïnat va fer arribar les seves queixes sobre l’estat dels nostres barris al govern santsenc. Rita Granada, presidenta de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, va ser la primera en exposar els seus neguits: “dins el barri de la Marina hi ha trossos de vorera que estan malament, alguns exemples els podem trobar al carrer Mineria, al carrer Foneria, al carrer Foc i al passeig de la Zona Franca”. Sobre aquesta qüestió, la regidora Laura Pérez, va respondre-li que “com que ens has dit localitzacions concretes estem segures que podrem treballar sobre el terreny ben aviat” i va aprofitar per explicar el projecte per a persones amb discapacitat visual als comerços que s’ha impulsat des del Districte.

El veí Carles Latorre va parlar dels grafits: “esteu fent alguna cosa per a perseguir a aquests grafiters que pinten els nostres barris?”. En la seva resposta, la regidora va voler diferenciar entre “grafits entesos com a una activitat artística i grafits que només representen una signatura” i recorda que “hi ha projectes com el –Rebobinart- per donar color a les botigues quan abaixen la persiana”.

Latorre també es va mostrar molt preocupat pel nombre de violacions que pateixen les dones al nostre districte i va preguntar sobre “la percepció de seguretat de les dones a l’espai públic”. En aquesta línia, Pérez va contestar que “tenim un problema greu i estructural que està creixent un 20 o 30%; hi ha agressions sexuals diàriament en aquesta ciutat i no només al Poble Sec. Estem treballant amb actuacions dels Mossos d’Esquadra”.

La intervenció de la Marta, mare de dos nens i veïna del districte, va ser de les més destacades. Va explicar que, “el meu exmarit, acabat de sortir de la presó, s’està saltant l’ordre d’allunyament” i va denunciar que “Tota la meva lluita no val per res? Vaig preguntar a habitatge si tenia dret a una mesa d’emergències i em van contestar que només contemplen desnonaments”.

Aquests van ser alguns dels temes principals que van ocupar l’audiència però també n’hi va haver d’altres, preguntes de veïns i veïnes com la d’una senyora gran que explicava que “vaig caure al carrer Sant Antoni i em vaig trencar quatre costelles, perquè no ho asfalteu si està ple de gent que sempre hi cau?”. Un altre veí exposava que “la plaça Joan Corrades és un lloc conflictiu a causa de l’incivisme que perjudica l’entorn. Demano al Districte propostes per solucionar-ho igual que propostes per la plaça Herenni”. Una membre del Grup d’Habitatge de Sants va preguntar: “quines mesures concretes esteu fent per tota la llista de gent que està admesa d’emergència aprovada i tenen desnonaments amb data oberta”.

En base a aquestes queixes, Laura Pérez, va contestar que: “no havien identificat que el carrer Sant Antoni fos una zona d’incidències i mirarem de millorar-ho”. “Pel que fa a Joan Corrades hem intentat fer intervencions, des de prevenció del Districte, s’han posat mitjans igual que amb la plaça Herenni. Intentem treballar-ho des de diferents vessants”. “Hi ha molt pocs pisos buits en un barri com el de Poble-sec, estem al límit del 2%, per sota de l’índex de rotació. Aquest índex es refereix a persones que surten i entren de pisos que estan plens o que estan buits”.

 

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera de l’Audiència Pública d’Estat del Districte de Sants-Montjuïc:

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-02

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-03

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-04

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-05

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-06

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-07

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-08

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-09

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-10

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-11

audienciapublicadistrictesantsmontjuic20desembrede2018-12

Compartir: