La vintena edició del Correllengua començarà a Sants reivindicant la Nova Cançó

El parc de l'Espanya Industrial del barri de Sants acollirà aquest dissabte l'acte central d'inici del Correllengua de tots els Països Catalans, que enguany també celebrarà la vintena edició als nostres barris i on tornarà a fer-se un crit per la llengua, la cultura i la llibertat.

La vintena edició del Correllengua començarà a Sants reivindicant la Nova Cançó

El parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants acollirà aquest dissabte l’acte central d’inici del Correllengua de tots els Països Catalans, que enguany també celebrarà la vintena edició als nostres barris i on tornarà a fer-se un crit per la llengua, la cultura i la llibertat. Enguany, el Correllengua no es dedicarà a cap personatge sinó al moviment de la Nova Cançó, i tindrà la música com a protagonista per exigir la llibertat col·lectiva. “Hem intentat mantenir el format dels Correllengues d’altres edicions, amb aportacions noves”, explica Neus Anglès, gerent del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Avança que es comptarà amb la participació de cantautors que interpretaran cançons reivindicatives, com Cesk Freixes, Dani Caracola, Quico Pi de la Serra, Les Kol•lontai, Francesc Mir, Núria Feliu, Ivette Nadal o Meritxell Gené, entre d’altres.

Durant tota la jornada, com ja és tradició, prop d’una vintena d’entitats dels nostres barris seran presents amb parades. A més, també s’exposarà la mostra “La Nova Cançó, Pompeu Fabra” i es farà un trencaclosques gegant dels Països Catalans. Un any més, es muntarà un mural gegant fet pels nens i nenes de les escoles del barri, hi haurà espectacles infantils, una xocolatada i una ballada amb els Gegants de Sants. Al migdia es prepararà un dinar de germanor i a la tarda es llegirà el manifest de l’edició d’enguany.

Per anar calentant motors, aquest dijous al vespre, també s’organitzarà una taula rodona a la Lleialtat Santsenca per reflexionar sobre la Nova Cançó com a símbol de la recuperació nacional col·lectiva. En aquest acte intervindran diverses figures com Pere Camps, director del Barnasants; Núria Feliu, cantatriu santsenca; o Àngel Casas, periodista i crític musical. I divendres, la sala de plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc acollirà l’acte institucional, on es lliuraran els premis de la 10a edició del Concurs de Cartells del Correllengua, acompanyat d’un recital poètic i musical, dedicat a la Nova Cançó, a càrrec de Jaume Calatayud i Vicenç Morera.

El Correllengua va néixer l’any 1993 a Mallorca; el 1995 es va estendre al País Valencià, i un any més tard va arribar al Principat de la mà de la CAL com una adaptació de la marxa reivindicativa basca anomenada La Korrika, recorda Pep Ribes, president de la CAL: “Quan es va fundar la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana vam impulsar el Correllengua per tots els pobles i barris que podíem, i el Correllengua va agafar molta empremta en pocs anys. Avui dia es fan més de 200 actes a Catalunya, uns 80 al País Valencià, i algun a la Franja de Ponent i a la Catalunya Nord”. Des del 2008, una comissió organitzadora impulsada des del Secretariat d’Entitats treballa pel Correllengua dels nostres barris: “És una comissió amb empenta i ganes d’innovar, on s’impliquen les escoles del barri”, segons Anglès.

cartellcorrellenguasantsjunyde2018-02

cartellcorrellenguasantsjunyde2018-01

Compartir: