La veu de les dones al món del comerç i l’empresa protagonitzen l’acte central del Dia de la Dona al Districte

El Districte va organitzar dilluns al vespre una taula rodona per debatre el paper de la dona en el món laboral. Hi van participar Núria Balsells, que treballa en un edifici que acull diferents empreses del sector tecnològic al barri de la Marina, i Rosana Talens, botiguera del barri i membre de la junta de l'Associació de Comerciants de Creu Coberta.

La veu de les dones al món del comerç i l’empresa protagonitzen l’acte central del Dia de la Dona al Districte

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, dilluns al vespre el Districte va organitzar una taula rodona per debatre el paper de la dona en el món laboral. L’acte va comptar amb la presència de dues dones provinents de l’àmbit empresarial i del comerç, que van oferir la seva perspectiva de gènere sobre la realitat en què es troben i quins reptes tenen com a dones en el món de l’ocupació.

Des de l’àmbit empresarial, Núria Balsells que treballa en un edifici que acull diferents empreses del sector tecnològic al barri de la Marina va explicar que “existeix una gran bretxa en diferents aspectes i on la dona està menys representada en tots els aspectes”. També assegurava que el sector d’empreses europees presenten major igualtat entre homes i dones, mentre que les espanyoles tenen menys presència de dones: “Porten arrossegant la paritat des de fa molt de temps i la presència de dones en els llocs directius es força menor”. Balsells va fer una crida a seguir treballant des de la base per “millorar en igualtats, acabar amb la discriminació salarial i promoure polítiques de conciliació laboral”.

Rosana Talens, botiguera del barri i membre de la junta de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, va criticar la situació en què es troben les dones autònomes i que volen ser mares per les dificultats amb què es troben: “No disposem dels 15 dies de permís de lactància, no podem reduir la jornada laboral, i més d’un terç es veuen a obligades a reduir el seu permís de maternitat”. També va criticar que actualment hi ha 19 homes ocupant la presidència dels eixos comercials de la ciutat i només dues són dones. Finalment, la consellera del Districte de Sants-Montjuïc, Esther Pérez, va remarcar “el debat que s’ha obert en la societat” per aconseguir millorar els drets de les dones.

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-02

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-03

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-04

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-05

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-06

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-07

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-08

actecentraldiadeladonasantsmontjuicmarcde2018-09

Compartir: