Es trasllada la ubicació del futur Centre d’Atenció Integral de la Marina

Després de l'oposició mostrada per la Plataforma Can Farrero, el Districte de Sants-Montjuïc ha proposat traslladar el projecte d'edifici als jardins de Cal Sèbio, al costat dels Jardins de Can Farrero, però tocant a la cantonada dels carrers Mare de Déu de Port i Foc.

Es trasllada la ubicació del futur Centre d’Atenció Integral de la Marina

El futur Centre d’Atenció Integral de la Marina, que s’havia de construir a l’interior dels Jardins de Can Farrero, canviarà finalment d’ubicació. Després de l’oposició mostrada per la Plataforma Can Farrero, el Districte de Sants-Montjuïc ha proposat traslladar el projecte d’edifici als jardins de Cal Sèbio, situat al costat dels Jardins de Can Farrero, però tocant a la cantonada dels carrers Mare de Déu de Port i Foc. Així ho va anunciar la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, dijous al vespre en una sessió monogràfica que es va celebrar amb el veïnat a la Sala Pepita Casanellas.

El futur equipament donarà atenció social integral a les famílies i els col·lectius en aspectes d’habitatge, pobresa energètica, ocupació, salut, acció comunitària, prevenció i convivència: “El centre està definit en el marc del Pla de Barris, evita desplaçaments, ens dota d’equipaments necessaris i ens dóna l’oportunitat d’alliberar espais per encabir-hi altres equipaments que el barri necessita”, explicava Pérez.

L’espai municipal, inicialment proposat per construir l’edifici, està qualificat d’equipament i representa el 4% de la superfície dels jardins: “Enteníem que tenia poca interferència amb els edificis que ja existien, ja que el bloc de pisos més proper estava a 20 metres de l’edifici”, segons la regidora. Amb nova proposta d’ubicació, als jardins de Cal Sèbio, just a la cantonada amb el carrer del Foc, “es dóna continuïtat al carrer Mare de Déu de Port, se situa a prop de la parada de l’autobús i de l’ambulatori, no interromp el verd urbà i està més llunyà a l’edifici més proper, ja que la façana més propera està a 35 metres”, descrivia Pérez. Ara caldrà elaborar un Pla Especial amb la corresponent permuta de sòl i aprovar amb el consens dels grups municipals del Districte de Sants-Montjuïc.

El veïnat es va mostrar satisfet del compromís del govern municipal per haver cercat una localització alternativa. Tot i això, la Plataforma Can Farrero estudiarà els detalls del trasllat del projecte plantejat durant aquests pròxims dies. “S’ha atès una reivindicació difícil de resoldre, i crec que el fet de fer una permuta que no suposi cap pèrdua de zona verda ni d’equipament de l’entorn, pot ser un punt de trobada per resoldre el problema i tenir aquest centre que necessitem al barri”, deia Tomàs Martínez, veí del barri. I Antonio Guillen, president de la Unió d’Entitats de la Marina assegurava que “el veïnat està més satisfet amb aquesta proposta, i crec que estem molt a prop d’arribar a un acord”, deia.

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-11

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-01

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-02

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-03

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-04

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-05

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-06

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-07

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-08

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-09

reuniomonograficacentreatenciointegrallamarinafebrer2018-10

Compartir: