La Troca demana al Districte que es comprometi a garantir la continuïtat del projecte educatiu

El Consell de Barri de Sants, celebrat dimarts al vespre al centre cívic de les Cotxeres de Sants, també va presentar les conclusions del procés participatiu del Pla d'Equipaments, el nou servei de policia de barri i la campanya de reducció de soroll en l'oci nocturn. [[Vegeu fotos i video]]

La Troca demana al Districte que es comprometi a garantir la continuïtat del projecte educatiu

El Consell de Barri de Sants, celebrat dimarts al vespre al centre cívic de les Cotxeres de Sants, va presentar el nou servei de policia de barri i la campanya de reducció de soroll en l’oci nocturn, que se centrarà a la plaça d’Osca i els Jardins de la Rambla de Sants. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va començar anunciant que aquest estiu es posaran en funcionament les dues guinguetes amb lavabos dels Jardins de la Rambla de Sants: “Aquest dimecres s’obre la guingueta petita i serà gestionada pel Koitton Club, i la guingueta gran més propera a l’Hospitalet obrirà aquest cap de setmana i acollirà activitats de dinamització, on l’escola del barri, Tanta Inti, gestionarà el magatzem lúdic”.

També es van explicar les conclusions del procés participatiu del Pla d’Equipaments, on es recull que el barri de Sants compta amb tres espais municipals disponibles per acollir futurs equipaments. Es tracta de l’edifici de l’antiga cooperativa la Model del Segle XX, d’uns 900 metres quadrats, una nau del carrer Comtes de Bell·lloc de 300 metres quadrats, i una parcel·la de 100 metres quadrats, i el carrer Juan de Sada de 1.100 metres quadrats. “El veïnat també ha proposat la compra, l’adquisició o la rehabilitació per adequar la Torre del Rellotge, les parcel·les privades del carrer Burgos i un solar al carrer Cuyàs”, explicava Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte. També va concretar quins són els equipaments específics més demandats pel veïnat, referint-se a la millora dels centres cívics amb l’objectiu de descongestionar-los, potenciar els equipaments musicals o incrementar el nombre d’instal·lacions esportives especialitzades.

En el torn obert de paraules, l’Escola Comunitària de Formació Permanent La Troca va demanar al govern del Districte que es comprometi a garantir la continuïtat d’aquest projecte educatiu al barri: “És una iniciativa que s’ha fet des de la comunitat i, per tant, és acció comunitària pura i dura, i pensem que l’administració s’ha d’implicar”. En aquest sentit, la regidora va dir que es tracta d’un projecte que “neix i creix a un ritme molt més ràpid que la capacitat que tenim com a Ajuntament, on s’han dedicat molts esforços tant des de Barcelona Activa com des d’Educació i Participació per recolzar el projecte, en l’ajut de comunicació i finançament”. Pérez es va comprometre a insistir a les diferents àrees pertinents “per tirar endavant el curs vinent i estabilitzar el projecte”.

Altres veïns i les entitats del barri van fer arribar les seves preguntes i dubtes a la regidora del Districte de Sants-Montjuïc. Oriol Flaqué, veí del carrer Guitard va dir que la façana nord de l’estació de Sants que queda en paral·lel a l’Estació d’Autobusos de Sants “té una mala imatge, està molt descuidada i està abandonada”. La Teresa Borràs, veïna del carrer Robrenyo, va celebrar el resultat de la urbanització del carrer Guitard, però va demanar que des del carrer Puiggarí fins al carrer Berlín “falten papereres, cadires i bancs”. I Ramon Aguadé, veí del carrer Violant d’Hongria, va denunciar el mal estat en què es troba aquest mateix carrer, entre el tram del carrer Tenor Massini i la rambla de Brasil: “El gerent ens va dir que s’havia fet una actuació en una vorera, però això no ens serveix i per això demanem que es faci una reforma o una actuació més integral”. Altres veïns van denunciar el mal estat d’algunes voreres del carrer Andalusia com a conseqüència del creixement de les arrels dels arbres i també es van demanar més informació sobre el projecte de la tercera fase de la cobertura de les vies de Sants.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridesantsjuliolde2018-01

conselldebarridesantsjuliolde2018-02

conselldebarridesantsjuliolde2018-03

conselldebarridesantsjuliolde2018-04

conselldebarridesantsjuliolde2018-05

conselldebarridesantsjuliolde2018-06

conselldebarridesantsjuliolde2018-07

conselldebarridesantsjuliolde2018-08

conselldebarridesantsjuliolde2018-10

conselldebarridesantsjuliolde2018-11

conselldebarridesantsjuliolde2018-12

conselldebarridesantsjuliolde2018-13

conselldebarridesantsjuliolde2018-14

conselldebarridesantsjuliolde2018-15

conselldebarridesantsjuliolde2018-16

conselldebarridesantsjuliolde2018-17

Compartir: