La Taula d’Esports presenta una proposta de projecte pel futur complex esportiu de Magòria

La plataforma, que agrupa 26 clubs del barri, demana un camp de futbol gran, un camp de futbol 7, un pavelló gran (PAV4) i 16 pistes de petanca. S’espera ara que l’Ajuntament anunciï un concurs públic per a un projecte que podria rondar els 22 milions d’euros.

La Taula d’Esports presenta una proposta de projecte pel futur complex esportiu de Magòria

La Taula d’Esports Sants, Hostafrancs i la Bordeta va presentar dijous a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants la seva proposta de complex esportiu municipal de Magòria, amb l’objectiu de cobrir les necessitats esportives de 26 entitats, que aglutinen un total de 3.151 nens i nenes esportistes menors de 17 anys. La Taula d’Esports proposa un complex format per un camp de futbol 11, un camp de futbol 7, un pavelló gran (un PAV4) i 16 pistes de petanca. D’altra banda, com detallava un dels seus portaveus, en Jordi Suñé, també interessaria incloure “una piscina, sales per a la gimnàstica artística, el tennis taula o d’altres modalitats esportives”. El què es vol és “un centre del segle XXI, amb espais i aules per treballar tècnicament i atendre a totes les necessitats”.

Ara bé, aquesta és una reivindicació que ve de temps enrere. L’octubre de 2011 l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que assumiria el liderat del procés de desenvolupament de Can Batlló-Magòria per transformar aquest conjunt en un espai per a usos residencials, equipaments i espais lliures. El portaveu de la Taula d’Esports, Quim Garreta, recordava que “tot arranca el 1976 amb la modificació del Pla General Metropolità en el que es fixen els espais delimitats de Can Batlló i Magòria”. Tant el 2002 com el 2006 es va modificar el pla especificant uns metres quadrats inferiors.

Aquests terrenys eren abans de la Generalitat de Catalunya, però la seva titularitat passa amb una permuta a mans de l’Ajuntament de Barcelona. L’actual equip de govern va fer un esbós de complex esportiu el març del 2018. Les al·legacions de la Taula d’Esports van ser “augmentar el sòl o bé el sostre edificable i aprofitar el subsòl i volem arrancar un compromís dels partits polítics abans de les eleccions”, tal i com detalla Jordi Suñé. Des de la Taula d’Esports es posa també l’ull en les necessitats dels clubs “calen espais moderns i proposem per a aquest concurs d’idees, almenys, 12 vestidors per al poliesportiu, que siguin mòbils i funcionals, i 18 més per al camp de futbol”. En general, es vol donar cobertura a totes les necessitats dels àrbitres, entrenadors i esportistes, tant a nivell físic com d’ensenyament.

D’altra banda, el finançament preocupa a la Taula d’Esports. Quim Garreta ho reconeixia i deia que es podria construir a fases, ja que es preveu un cost que podria rondar els 22 milions d’euros. L’objectiu seria “tenir el 2022 el camp de futbol gran on celebrar el centenari de la UE Sants i els 75 anys del SEM Mercat Nou”.

Montserrat Dot, presidenta de la Unió Esportiva Sants, reivindica també aquest equipament per al seu club i per poder tenir així un lloc fix on jugar, ja que l’històric equip santsenc porta molt temps deambulant per diferents camps. Dot recorda que “dels 96 anys d’història del club, n’hi ha 55 sense un estadi fix”. A més, la presidenta afegeix que “és un moment idoni per pressionar els partits polítics i que es comprometin a començar a treballar en aquest centre entre el final d’aquest mandat i el principi del pròxim”.

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-01

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-02

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-03

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-05

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-06

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-07

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-08

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-09

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-10

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-11

presentaciocomplexesportiumagoriabordetagener2019-12

Compartir: