La Taula d’Esports de la Marina gestionarà el poliesportiu del barri fins almenys l’estiu del 2020

El pavelló municipal d’uns 2.500 metres quadrats, es va obrir al públic al setembre de 2017, i ara el Districte ha cedit la gestió a les entitats esportives del barri fins el 31 d’agost del 2020, quan es pot prorrogar cinc anys més.

La Taula d’Esports de la Marina gestionarà el poliesportiu del barri fins almenys l’estiu del 2020

La Taula d’Esports de la Marina fa gairebé dos mesos que ja gestiona el poliesportiu municipal del barri, situat entre els carrers Energia i Bronze. La cessió es va fer efectiva a partir de l’1 d’abril i serà per un any i vuit mesos. És a dir, fins el 31 d’agost del 2020. Prop del 80% de l’ús del poliesportiu és per a la promoció esportiva, en benefici de la comunitat; i, en aquest sentit, la Taula d’Esports rep “prop 40 mil euros pel treball social i esportiu amb infants i gent gran”, tal i com detalla el president de l’entitat, Andreu Ferrera.

El pavelló d’uns 2.500 metres quadrats, que es va inaugurar el setembre de 2017, acull una pista poliesportiva i grades, un vestíbul amb control d’accessos, una infermeria, una zona amb sis vestidors pels usuaris, arbitres i tècnics, i un espai de serveis de pista. Ara, l’entitat està ja tancant aquesta temporada i en breu començarà a treballar en el curs vinent. “Evidentment l’objectiu és omplir totes les hores, desitjaríem adjudicar-les a diferents entitats perquè així hi hagi activitat tot el dia”, afegeix Ferrera. Entre els esports que hi entrenen i competeixen hi ha handbol, bàsquet, voleibol, rugbi adaptat i tamborí, per part de clubs esportius de diferents barris del districte.

Aquest canvi de gestió, tal i com detalla el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, “surt de la voluntat política perquè les pròpies entitats dels nostres barris puguin gestionar els seus espais”. Així, el primer any del pavelló de la Marina el va coordinar una entitat experta en gestió d’espais esportius i “ara que s’ha posat en marxa hem fet aquest canvi”, detalla Jiménez.

En aquest inici del canvi de gestió, la Taula d’Esports de la Marina té l’ajuda d’una comissió de seguiment mensual amb tècnics de la gestió esportiva, que els ajuden a resoldre qualsevol incidència. Un cop s’acabi la concessió, ja el 2020, l’entitat espera tenir “la possible pròrroga de cinc anys” per així seguir amb el projecte.

Compartir: