La superilla d’Hostafrancs novament a debat durant el Consell de Barri

El debat principal del consell, que es va fer al Casinet d'Hostafrancs, va girar entorn els pros i contres d'implementar un projecte de superilla, entre els carrers Tarragona, Creu Coberta i el passeig de Sant Antoni. [[Vegeu fotos i video]]

La superilla d’Hostafrancs novament a debat durant el Consell de Barri

El teatre del centre cívic del Casinet d’Hostafrancs va ser l’escenari, dilluns, del Consell de Barri d’Hostafrancs. El debat principal va girar entorn els pros i contres d’implementar un projecte de superilla, entre els carrers Tarragona, Creu Coberta i el passeig de Sant Antoni. El primer tema sobre què es va aprofundir va ser aquest, de la mà de Rosa López, coordinadora del Programa de Superilles de la ciutat de Barcelona, que va explicar l’objectiu del projecte: “Es vol invertir l’espai dedicat al vehicle amb l’espai dedicat a les persones. Ho volem fer per aconseguir que les condicions ambientals siguin molt millors i també la qualitat de vida de les persones que hi viuen”. Una de les coses per la que neix aquest pla d’acció, va reconèixer, és “per combatre la manca d’accessibilitat de molts carrers que no tenen voreres perquè el vianant pugui caminar. També vam detectar unes dreceres de trànsit de pas que travessava el barri per carrers que no tenen suficient secció i que contribuïen en l’augment de la contaminació atmosfèrica i acústica”.

Jordi Clausell de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs, va retreure a l’administració que de moment, les coses no estan millorant, sinó tot el contrari: “No és normal que encara hàgim d’anar a fer la volta a la plaça d’Espanya per poder-nos moure amunt i avall del districte”, i afegia “vau començar a fer un projecte molt agosarat de dos milions d’euros i després l’Ajuntament va publicar que no tenia aquesta quantitat de diners; el que demanem és que es canviï la direcció del carrer Sant Nicolau i així reduiríem molt el tràfic de cotxes. Ara bé, si parlem de superilla, cal també parlar d’enllumenat, voreres més amples, etc…”. També va agafar el micròfon per donar el seu punt de vista Isabel Morell, membre de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, que feia la següent reflexió: “Es tracta que dins el barri no entri la gent de fora. Que només hi estiguem la gent del barri i així podrem circular amb perfecta tranquil·litat”.

En nom de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, el seu president Josep Espín, va llançar algunes propostes: “Per què no fem que els cotxes que pujaven pel carrer Sant Roc puguin pujar també pel carrer Rector Triadó? Això veu dir que ho miraríeu…”. I en aquesta mateixa línia, desitjava que “tant de bo els cotxes que giren al carrer Sant Roc, que van cap a la plaça Espanya, poguessin girar pel carrer Rector Triadó”.

Pel que fa als altres temes que es van tractar durant la sessió participativa, el conseller de govern del barri, Domingo Alonso, va explicar “la mesura que s’ha pres a la ciutat que diu que el 30% dels pisos que es construeixin nous a partir d’ara seran protegits, cosa que dóna un dret d’habitatge a molta gent que té una renda normal”.

Per acabar, novament Clausell va voler intervenir en el Consell per denunciar altres problemàtiques que succeeixen al barri: “Ens preocupa bastant l’augment de l’incivisme i la seguretat al barri, ho estem dient des de fa temps que no es donen les solucions necessàries. A Hostafrancs no estem absents d’aquest informe de l’ajuntament que apunta que han augmentat els delictes un 20%; és evident que les administracions han de fer alguna cosa perquè sinó el barri es degrada”.

Clicant al reproductor podeu veure la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-01

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-02

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-03

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-04

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-05

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-06

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-07

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-08

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-09

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-10

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-11

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-12

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-13

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-14

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-15

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-16

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-17

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-18

conselldebarrihostafrancsnovembrede2018-19

Compartir: