La Síndica de Greuges demana al Districte que freni l’activitat musical en un local sense llicència del carrer Sagunt de Sants

Un veí de la finca adjacent portava més d'un any queixant-se al Districte de Sants-Montjuïc i demanant que es fes una mesura del nivell de soroll. Segons Maria Assumpció Vilà, un cop determinat que no tenen llicència i el local no es troba insonoritzat, el Districte ha d'actuar per garantir el dret al descans del veïnat i vetllar pel compliment de la normativa.

La Síndica de Greuges demana al Districte que freni l’activitat musical en un local sense llicència del carrer Sagunt de Sants

La Síndica de Greuges de Barcelona va rebre al mes de febrer la denuncia d’un veí del carrer Sagunt del barri de Sants que es queixava de les molèsties per l’activitat musical d’un grup que assajava a la planta baixa de la finca adjacent a la seva. Segons la síndica, Maria Assumpció Vilà, un cop determinat que no tenen llicència i el local no es troba insonoritzat, ara és feina del Districte de Sants-Montjuïc actuar per “garantir el dret al descans i vetllar pel compliment de la normativa”.

El Districte va dir en el seu moment que l’activitat era legal i la Síndica va demanar que “s’inspeccionés el local i es tiressin endavant les mesures pertinents perquè l’actuació municipal no havia estat prou eficaç”, ja que el veí havia demanat reiteradament al Districte la necessitat d’executar una mesura del nivell de soroll a la que estava exposat el veïnat, però des del consistori no es va fer cas a les seves peticions, algunes d’elles fetes fa més d’un any.

Ara, el Districte haurà de mesurar els decibels d’aquest local en un dia d’assaig, i obligar al grup a habilitar-lo segons la normativa vigent i procedint a interposar la sanció administrativa corresponent per no haver-ho fet abans. A finals d’abril la Síndica ja va enviar el seu informe final, el qual va ser respost pel Districte a finals de maig afirmant que procedirien d’aquesta manera.

En aquest sentit, tal i com recorda el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, “en un principi vam oferir un servei de mediació que va ser rebutjat pel promotor de la queixa”. Tot i així ja van comunicar-li a la propietat de l’habitatge l’ús que se n’estava fent, ja que el grup que hi assaja hi està de lloguer. Jiménez també afegeix que “per ara hem obert un expedient per aquesta activitat sense llicència”, això ja ha estat notificat i, després del període d’al·legacions, el Districte obrirà una ordre de cessament de l’activitat fins que no es regularitzi, insonoritzant i obtenint la llicència corresponent. El gerent destaca que “estem a l’espera de veure què fa la propietat, si l’adequa com un local d’assaig o si rescindeix el contracte de lloguer”.

carrersaguntsantsjunyde2019-02

Compartir: