La reurbanització de la Colònia Santiveri de la Marina es presenta més segura i amb més llum

La festa inaugural es va fer a la nova plaça que ha guanyat el veïnat amb la reurbanització, a la confluència dels carrers de l’Encuy i de Torres de Marina. La reforma s'ha fet tenint en compte les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere, on hi van participar les veïnes del barri. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

La reurbanització de la Colònia Santiveri de la Marina es presenta més segura i amb més llum

Les veïnes de la Colònia Santiveri de la Marina han ajudat a definir el projecte de reurbanització dels carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i de l’Encuny, que un cop acabats es van inaugurar el passat dissabte. La festa va tenir lloc a la nova plaça que ha guanyat el veïnat amb la reurbanització, a la confluència dels carrers de l’Encuy i de Torres de Marina. Una celebració que va començar amb música en directe i que va continuar amb els parlaments de la Taula de Dones de la Marina i de la regidora del Districte de Sants-Montjuïc.

Els nous carrers es van reformar tenint en compte les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere que es van dur a terme a finals del 2016 per trobar els racons més insegurs. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, considera que és una de les coses que fa més especials a aquesta reurbanització ja que “les dones quan mirem l’espai públic pensem amb els més petits però també amb els més grans, pensem en la vida quotidiana”. La regidora remarcava que la Colònia Santiveri era una “zona afectada urbanísticament” i que encara queda molta feina per fer: “hem millorat la il·luminació, s’han ampliat i millorat les voreres i a més a més hem guanyat una placeta, malgrat això hem de seguir treballant en tota aquesta zona i amb una de les grans reivindicacions del barri de la Marina, el transport públic”.

La festa va acollir a una seixantena de persones que van poder gaudir del nou espai verd, una d’elles la Leonor, una dona de noranta-un anys que comentava estar emocionada “No podíem sortir al carrer tranquil·les, hem guanyat més llibertat, menys cotxes, perdre la por a sortir al carrer” deia. Malgrat estar emocionada pel nou aspecte del seu barri comentava que encara falten moltes coses i feia una crida als joves: “al barri ens falta jovent, gent que vingui a viure-hi i que aporti alegria”.

L’associació Guineo-Catalana de la Marina també va col·laborar a l’acte i va participar activament en la festa, “Santiveri forma part de la Marina, participem perquè treballem amb tots els col·lectius i iniciatives que es fan al barri” comentava la Jessica, portaveu de l’agrupació. “Aquesta zona és una de les barriades més llunyanes i també més fosques, ja que és la part més industrial del barri. Per nosaltres és una alegria que puguin gaudir de la nova il·luminació i per tant, també han guanyat seguretat” remarcava la portaveu. Considerava que aquestes festivitats fomenten la cohesió com a barri: “la Marina és un barri de molts veïns i cada barriada està independent, gràcies a aquests actes millorem i fem comunitat, ja que, som nosaltres els que hem de demanar els canvis que es fan al barri i per això ens hem d’unir”.

La Fina, una de les assistents a l’acte també pensava que la reurbanització d’aquests carrers és un gran avenç per la Colònia Santiveri però, “encara fa falta millorar molts aspectes”. Deia que encara “queda molta feina al carrer l’Encuny, perquè hi ha un nombre elevat de veïns i encara ens falta que arribi el transport, facilitant més parades d’autobús o metro”.

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-01

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-02

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-03

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-04

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-05

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-06

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-07

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-08

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-09

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-10

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-11

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-12

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-13

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-14

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-15

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-16

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-17

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-18

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-19

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-20

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-21

presentacioreformacoloniasantiverilamarinagener2019-22

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: