La remodelació del Centre Social de Sants permetrà triplicar la seva superfície per activitats i guanyar una terrassa

Al llarg d'aquest any es podria obrir el procés d'adjudicació de les obres de remodelació de l'històric edifici del carrer Olzinelles, amb l'objectiu de començar-les el 2021 i amb l'horitzó d'acabar-les el 2022, quan l'entitat veïnal celebrarà el seu 50è aniversari. [[Vegeu fotos]]

La remodelació del Centre Social de Sants permetrà triplicar la seva superfície per activitats i guanyar una terrassa

El Centre Social de Sants celebra, per fi, el desbloqueig del procés de reforma de la seva històrica seu del carrer Olzinelles, que va passar a ser de propietat municipal, després que el consistori adquirís l’immoble al Bisbat de Barcelona mitjançant una permuta. Durant l’octubre de l’any passat, l’entitat veïnal va conèixer el projecte guanyador del concurs d’arquitectes que va convocar el Districte. Ara, el plànol del projecte guanyador llueix al local i s’ha activat el compte enrere per a veure’l fet realitat. El president de l’associació veïnal, Josep Maria Domingo, explica que “al llarg d’aquest any es podria obrir ja el procés d’adjudicació de les obres, podrien començar el 2021 i ens agradaria veure’l acabat el 2022, quan celebrem el nostre 50è aniversari”.

Després de molts anys reivindicant una millora de l’espai, l’entitat veïnal va arribar a un acord amb el consistori fa dos anys. Segons els plànols del projecte, el Centre Social de Sants triplicarà la seva superfície. Ara per ara pràcticament només s’utilitza la primera planta i només hi ha habilitada una entrada. “Amb el nou projecte, el centre tindrà tres pisos d’exactament la mateixa planta”, detalla Domingo. Així es passarà a tenir 1.200 metres quadrats. L’estructura es mantindrà però s’haurà de construir tota una nova planta. Hi haurà dues entrades i al centre un vestíbul d’atenció. A les diferents plantes s’hi trobaren sales i espais per a reunions per a les més de 30 entitats que formen part del Centre Social de Sants. “Com a novetat important, a la part del darrere amb el carrer Sagunt, hi haurà una terrassa amb una mica de verd per a descansar i on tocarà el sol”, ens avança el president. Amb tot, l’objectiu és guanyar espai, lluminositat i funcionalitat ja que l’entitat porta molts anys en una situació de precarietat.

A nivell de pressupost, tot i que encara no es poden conèixer xifres concretes fins que s’adjudiqui el projecte, el president reconeix que podria rondar el milió d’euros. Sobre el finançament, el Centre ja ha rebut el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per a sufragar-ne la major part. Tal com explica Domingo “les obres d’interior són cosa del Centre, però tot el què és l’obra li pertoca a l’Ajuntament”. D’aquesta manera, l’entitat veïnal va veient la llum al final del túnel. “Després del despreniment de la guarderia Guinbó a finals dels 90 ja vam veure que calia renovar el nostre local perquè tenim goteres i d’altres problemes a les bigues”, recorda el president. Per ara, ja s’han fet proves per comprovar l’estat del sòl i, amb el compromís del consistori i el concurs d’arquitectes, només queda començar les obres.

presentacioprojecteremodelaciocentresocialdesantsgener2020-01

presentacioprojecteremodelaciocentresocialdesantsgener2020-06

 

presentacioprojecteremodelaciocentresocialdesantsgener2020-02

presentacioprojecteremodelaciocentresocialdesantsgener2020-03

presentacioprojecteremodelaciocentresocialdesantsgener2020-04

Compartir: