La regidora del Districte anuncia al plenari la cessió provisional de 15.000 m² de l’antic camp de futbol de Magòria a l’Ajuntament

Dimarts al vespre es va celebrar el Consell Plenari del Districte de Sants Montjuïc, que va començar amb la presentació d'una mesura de govern que preveu millorar l'ocupabilitat del barri del Poble-sec, on hi ha l'indicador de renda familiar més baix de tot el districte, i on la taxa d'atur està dos punts per sobre de la ciutat. [[Vegeu fotos i video]]

La regidora del Districte anuncia al plenari la cessió provisional de 15.000 m² de l’antic camp de futbol de Magòria a l’Ajuntament

Dimarts al vespre es va celebrar el Consell Plenari del Districte de Sants Montjuïc, que va començar amb la presentació d’una mesura de govern “que preveu millorar l’ocupabilitat del barri del Poble-sec davant la situació social, laboral i territorial del barri, on hi ha l’indicador de renda familiar més baix de tot el districte, i on la taxa d’atur està dos punts per sobre de la ciutat”, explicava Carolina López, consellera de govern d’aquest barri. Els objectius de la mesura, on s’inverteixen 75.000 euros, és crear programes codesenvolupats per agents acadèmics, socials i institucionals, i enfortir les xarxes sociolaborals del barri. Per la seva banda, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, aposta per aquesta mesura que “reforçarà els espais de treball arribant a 500 persones i contactant a 40 empreses de tots els sectors i on s’apuntarà sobre els joves i aturats de llarga durada”. Més tard, Pérez, en el marc del seu informe, va fer una valoració de les actuacions realitzades durant l’estiu “quan s’han multiplicat les queixes per soroll, brutícia i temes de convivència”, però sense cap incident greu. Al llarg de la seva intervenció, va posar l’accent en qüestions d’habitatge, educació, seguretat, pla d’usos, obres d’estiu, mobilitat o accessibilitat; i va avançar que, aviat, el terrat de la seu del Districte de Sants-Montjuïc acollirà un hort urbà per a persones discapacitades. Per acabar, Pérez va avançar la cessió provisional del sector 3 de Magòria per part de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament: “Es tracta d’una superfície de 15.000 metres quadrats” deia la regidora qui creu que “és una notícia que agafem amb il·lusió des de la Taula d’Esports”.

Més tard, entrant en la part d’impuls i control, el grup de CiU va presentar la seva proposició en què demanen que es “posi un horitzó definit” a la reforma integral del passeig de la Zona Franca. Sergi Sarri, conseller-portaveu de CiU al Districte de Sants-Montjuïc creu que “és un espai molt important que des de fa molts anys està en provisionalitat que s’ha vist agreujada per les obres de la L9 del metro”. Així, Sarri va proposar començar amb la reforma del passeig una vegada arribi el metro al barri. A la vegada, el convergent opina que perquè el “barri recuperi el seu orgull i identitat”, cal que es facin canvis urbanístics perquè el passeig arribi fins al mar en un futur. La proposta va quedar aprovada amb els vots favorables del PPC, Ciutadans i ERC, mentre que la CUP s’hi va abstenir i PSC i BeC van votar-hi en contra.

Des del grup d’ERC es va demanar el compromís per part del Districte d’elaborar un esborrany d’implantació del model de superilles als nostres barris, que contempli els terminis previstos durant aquest mandat: “Volem un estudi d’implantació de les superilles al nostre districte i que aquest contempli les mesures de participació i interlocució amb el teixit social i associació del districte per evitar la gran problemàtica veïnal despertada en el Poblenou”, expressava Jordi Fexas, conseller-portaveu d’ERC del Districte de Sants-Montjuïc. La declaració dels republicans va ser aprovada amb el suport de tots els grups, excepte el PPC que va abstenir-se.

Més tard, des de Ciutadans es va subratllar la pràctica del ciclisme en els nostres barris al llarg de la història: “Les etapes ciclistes que han vist els nostres carrers i la tradicional afició per l’esport del ciclisme són fets que certifiquen la vinculació de Sants a aquest esport” deia Ángel Lao, conseller-portaveu de Ciutadans del Districte de Sants-Montjuïc. El Club Ciclista Catalunya-Barcelona amb seu als nostres barris vol recuperar aquesta afició i promoció al ciclisme, Per això, des de Ciutadans es va demanar que des del Districte s’autoritzi l’organització d’un esdeveniment ciclista esportiu en el barri cada mes de març, “per la formació i promoció del ciclisme base, organitzat pel Districte, el Club Ciclista Catalunya-Barcelona i altres entitats”. La proposta es va rebre amb bons ulls des de la resta de grups que van votar-hi a favor.

La CUP-Capgirem Barcelona, en la seva declaració, va fer referència a la memòria històrica. Així, va proposar que el nom el conegut Poble Espanyol passi a anomenar-se Iberona: “És el recinte que des d’un primer moment s’havia de dir Iberona, tal com ho deia Puig i Cadafalch, autor de les quatre columnes ubicades davant les fonts de Montjuïc”, deia Lluïsa Pahissa, consellera-portaveu de la CUP al Districte de Sants-Montjuïc. En aquest sentit, la cupaire va demanar que el Grup de Treball de Memòria Històrica de Sants-Montjuïc “elabori un estudi i una proposta amb l’objectiu de restituir l’esperit original i el nom d’Iberona al recinte de Montjuïc avui anomenat Poble Espanyol”. La iniciativa de la CUP va tenir llum verda amb el suport d’ERC, PSC i BeC; l’abstenció de CiU; i el rebuig del PPC i Ciutadans.

Els populars van posar sobre la taula la problemàtica generada a diversos veïns davant el tancament definitiu del CAP Carreras Candi de Sants-Badal. El conseller-portaveu del PPC al Districte de Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja, va recordar que el maç del 2013, el Districte va comprometre’s a “no tancar l’ambulatori fins que es construís el nou CAP de Juan de Sada”, i actualment amb la clausura d’aquest, “la gent gran han d’anar caminant al CAP de Sants amb els problemes de mobilitat que comporta”. Així, Calleja va demanar que garanteixi la continuïtat del CAP Carreras Candi fins que no comenci a funcionar el nou ambulatori del carrer Roger en 2 anys. Calleja no va confiar en els terminis de les obres, “no em crec que el durant el gener o febrer comencin les obres”. En aquest cas, la proposta va quedar rebutjada amb els vots en contra de Ciutadans, ERC, PSC i Barcelona en Comú; i l’abstenció de la CUP.

En el tram final del plenari de tres hores, i ja en la part de precs, el grup de CiU va manifestar la necessitat de posar en marxa l’ascensor de Mercat Nou i garantir el correcte manteniment integral dels jardins de Sants. A la vegada, des d’ERC van voler posar l’accent en trobar una solució per condicionar els solars abandonats resultants de les expropiacions del Turó de Font de la Guatlla, i des de Ciutadanas van fer èmfasi en revisar i supervisar els serveis d’acollida i protecció animal després de trobar-se en algun cas desagradable. El grup del PPC va tornar a insistir en el fet que cal adaptar la parada de metro de plaça de Sants i els transbordaments de les dues línies (L1 i L5). Més tard, en l’apartat de preguntes, els republicans van demanar que siguin informats dels beneficis que ha comportat l’espai de l’Open Camp al districte en els primers mesos d’activitat. I des de la CUP es va preguntar el cost que ha suposat la revisió de textos dels cartells informatius dels nous jardins de Sants. Els darrers minuts del plenari van estar destinats a aprovar una declaració institucional on es dóna suport a la festa de la trepitjada de raïm del barri de Plus Ultra.

Cliqueu al reproductor per veure el video del plenari sencer:

plenaridistricte4octubre2016-01

plenaridistricte4octubre2016-02

plenaridistricte4octubre2016-03

plenaridistricte4octubre2016-04

plenaridistricte4octubre2016-05

plenaridistricte4octubre2016-06

plenaridistricte4octubre2016-07

plenaridistricte4octubre2016-08

plenaridistricte4octubre2016-09

plenaridistricte4octubre2016-10

plenaridistricte4octubre2016-11

plenaridistricte4octubre2016-12

plenaridistricte4octubre2016-13

plenaridistricte4octubre2016-14

plenaridistricte4octubre2016-15

plenaridistricte4octubre2016-16

plenaridistricte4octubre2016-17

plenaridistricte4octubre2016-19

Compartir: