La proximitat d’alguns balcons a la nova Rambla de Sants provoca queixes per la pèrdua d’intimitat

Durant les últimes tres setmanes, i des de l'obertura als vianants dels nous Jardins de la Rambla de Sants, són diversos els veïns del bloc de pisos de la Rambla de Badal número 122 que es queixen de la pèrdua d'intimitat i seguretat que estan patint. [[Vegeu fotos]]

La proximitat d’alguns balcons a la nova Rambla de Sants provoca queixes per la pèrdua d’intimitat

Durant les últimes tres setmanes, i des de l’obertura als vianants dels nous Jardins de la Rambla de Sants, són diversos els veïns del bloc de pisos de la Rambla de Badal número 122 que han hagut de conviure en la seva pròpia llar, d’una manera diferent de com ho havien fet fins ara. La proximitat dels seus balcons i finestres al nou passeig ha acabat amb la intimitat i la seguretat de molts d’aquests veïns.”Ens trobem aclaparats”, manifesta l’Ismael, un dels veïns afectats. La gent que passeja per davant, “a només dos metres i trenta centímetres” observen les pancartes reivindicatives que hi ha fora del balcó. La presència de persones, segons Ismael, és permanent durant tot el dia: “Al matí tenim gent fent activitat esportiva, a la tarda tenim activitat de patins i a la nit la gent beu i toca la guitarra fent soroll”. D’aquesta manera doncs, “no ens podem treure ni la samarreta, he de tenir les finestres baixades per poder-me canviar”, lamenta el veí.

En Cristóbal Torregrosa, també veí de la finca des de l’any 2010, assegura que han estat assistint a les reunions i comissions d’obres envers el projecte de la cobertura de les vies de Sants. “Sempre hem presentat al·legacions i modificacions del projecte per mantenir la intimitat, i no ens han escoltat, no han volgut veure el que demanàvem”, critica. Aquest diu que el que havien demanat era “tenir una illeta enjardinada davant que garantís que la gent estigués a una distància més allunyada a la d’ara”, però aquesta opció no va rebre el suport de la comissió de seguiment. Torregrosa diu que la presència de l’ascensor, les escales mecàniques, els bancs sota l’única zona d’ombra del passeig i la rampa fan que hi hagi més trànsit i presència de vianants davant seu.

En aquests moments, els veïns no han rebut cap resposta del Districte a qui han demanat reunir-se per trobar una solució, per això avancen que “farem una denúncia via judicial”, segons Torregrossa. D’aquesta manera, els veïns volen aconseguir que es faci “l’illa enjardinada i el tancament de balcons, sobretot els del tercer pis”, diu l’Ismael. Aquests també critiquen que l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta “no ens ha donat suport, han estat més de la banda de l’Ajuntament i ara ens trobem sols”. Des de l’associació veïnal, el seu president Alfredo Martínez assegura que s’està treballant per trobar una solució. A la vegada, Martínez li sobta que en el seu moment, l’Ajuntament donés permís per construir un edifici en aquest espai.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, el seu gerent, Francesc Jiménez, afirma que des de principis de l’any 2014 s’han realitzat reunions amb aquests veïns per trobar la fórmula adient. Després que els veïns rebutgessin l’opció “d’aixecar un mur verd perquè els hi tapaven la vista”, s’ha treballat en la possibilitat que l’Ajuntament instal·les persianes corredisses a la part més afectada de l’edifici, “però no vam tenir resposta”, apunta Jiménez. Tot i això, el Districte es mostra disposat “a seguir parlant sobre quines són les solucions per buscar el compromís per preservar la intimitat dels veïns”, a través d’una reunió que encara cal posar-hi data.

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-12

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-01

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-02

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-03

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-04

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-05

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-06

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-07

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-08

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-09

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-10

queixesbalconsnovarambladesantssetembrede2016-11

Compartir: