La presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants lloa la feina de les 13 comissions i els prop de 400 actes que es preparen

Entrevista a Gemma Solsona, presidenta de la Federació de carrers de la Festa Major de Sants, que ens explica com s’està vivint aquesta recta final dels preparatius i les principals novetats de les festes d'enguany.

La presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants lloa la feina de les 13 comissions i els prop de 400 actes que es preparen

La presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona, celebra que enguany s’espera que la pluja no faci acte de presència del 24 al 31 d’agost. D’aquesta manera, els diferents carrers ja van presentant els seus decorats a l’exterior per aquestes festes en les que, tot i perdre un carrer, es podrà gaudir d’una setmana amb gairebé 400 activitats per a tots els públics.

 Com s’està vivint aquesta recta final dels preparatius?

Doncs hi ha moltes ganes. Després de tants mesos de preparatius ja hi ha ganes de treure-ho al carrer i per veure la feina feta de totes les comissions, des dels guarniments fins a totes les programacions.

Què podem destacar de tota aquesta setmana d’actes per part dels diferents carrers?

Sobretot la varietat. Vam estar actualitzant la pàgina web i veient tota la programació i veiem que entre les 13 comissions de carrers s’organitzen gairebé 400 activitats. N’hi haurà de tot tipus: de matí, de nit, diferents concerts i sobretot àpats al carrer per compartir moments amb el veïnat.

A més, és important potenciar la qualitat artística pròpia de Sants, no?

Sí, en això treballem. Els propis grups ens poden enviar les seves propostes a través d’un formulari i intentem acollir i fomentar els diferents artistes d’aquí al barri.

Un dels aspectes negatius, però, és que un any més es perd un carrer. Enguany en són 13, com ho valoreu?

Un cop una mica fort perquè va arribar tard. Va ser al maig quan Rossend Arús ens comunicaven que no es veien en cor de tirar endavant la Festa Major. Estem en uns anys de retrocés, en els últims anys n’hem perdut quatre i, sobretot, el què ens preocupa no és créixer, sinó mantenir-nos. Hi ha comissions amb pocs membres i ens preocupa que en puguem perdre més. Així intentem engrescar-nos i trobar relleu per a tots.

El jovent està agafant el relleu?

No és tant una qüestió de relleu, que sí que n’hi ha, sinó que el jovent també es troba en unes condicions difícils per encabir aquestes tasques per qüestions de feina, d’estudis i d’horaris. Però sí que es veuen joves implicant-se en les comissions.

L’any passat ja es va tirar endavant una campanya contra el masclisme i enguany es reforça, què es prepara?

Això ha estat una aposta conjunta amb el Districte que des del principi hi vam estar d’acord. Al llarg de l’any hem anat fent feina amb les diferents comissions, tot fent una formació en aquest aspecte per comprendre les mancances que teníem. Els dos caps de setmana tindrem parelles itinerants així com un punt lila propi de Districte, per part del Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat, més els punts que podran presentar les diferents comissions. Amb la formació hem compartit opinions per veure com actuar en casos concrets i establir un protocol per veure respondre a agressions masclistes i tenir unes festes respectuoses amb tothom.

Compartir: