La presentació del Sindicat de Llogaters omple fins al pati del Casinet d’Hostafrancs

Més de mig miler de persones van omplir divendres al vespre el teatre i el pati del centre cívic hostrafranquí per assisitir a la presentació del nou Sindicat de Llogaters. Més d'un 30% dels veïns i veïnes de Barcelona viuen actualment de lloguer, és a dir més de mig milió de persones.

La presentació del Sindicat de Llogaters omple fins al pati del Casinet d’Hostafrancs

El projecte del Sindicat de Llogaters va ser presentat, divendres passat al vespre, al teatre del centre cívic del Casinet d’Hostafrancs, que va quedar petit davant l’assistència de centenars de persones. La iniciativa ha estat creada en els darrers mesos, amb la col·laboració d’activistes i entitats que s’han marcat l’objectiu d’acabar amb el risc d’exclusió residencial, i canviar la situació que viuen aquelles persones que han de fer front a l’especulació amb els preus del lloguer.

La plataforma sindical va explicar que el 30% dels veïns i veïnes de Barcelona viuen de lloguer, és a dir més de mig milió de persones, “una xifra que està molt per sobre de la mitjana espanyola, i lluny d’altres ciutats europees, on el lloguer representa el 60% dels habitatges”. Els inquilins s’han vist afectats per un augment del preu del lloguer, del 9% en el darrer any. Des del Sindicat de Llogaters aposten per frenar el que consideren una pujada desmesurada dels preus “prou a seguir vivint aquest abús immobiliari en soledat, prou a suportar més expulsions en silenci, prou a uns lloguers impossibles”.

La plataforma ha engegat una campanya de micromecentage per sumar esforços i donar resposta a les demandes creixents al voltant del lloguer: “Cal que construïm aliances molt sòlides en tot el territori per derogar una llei del lloguer que és molt justa i inhumana”. Per això, es vol activar un servei d’assessorament, incidir sobre la Llei d’Arrendaments Urbans, en el desenvolupament de mesures legislatives, i “pressionarem per l’ampliació urgent i immediata d’un parc públic de lloguer”.

De les 600 persones que van anar al Casinet d’Hostafrancs, 400 van seguir l’acte des de l’interior, mentre que aquells que no van poder entrar se’ls va oferir una assemblea informativa del projecte al pati del centre cívic.

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-02

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-03

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-04

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-05

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-06

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-07

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-08

presentaciosindicatllogaterscasinethostafrancsmaig2017-09

Compartir: