La Plataforma Contra el Parc de Neteja a Sota Cal Maiol mostra la seva oposició al projecte ja licitat pel Districte

Des de la plataforma alerten que hi haurà més de 100 vehicles d’escombraries movent-se i això afectarà tota la zona de lleure d’aquest espai de la Bordeta. També critiquen l’informe tècnic que dona llum verda al projecte, ja que els tres enginyers que ho validen han tingut o tenen una relació directa amb l’administració o amb empreses privades del sector.

La Plataforma Contra el Parc de Neteja a Sota Cal Maiol mostra la seva oposició al projecte ja licitat pel Districte

L’Associació de Familiars d’Alumnes de l’Escola Cal Maiol va rebutjar en una consulta la inclusió d’un parc de neteja al futur Institut-Escola Cal Maiol que s’ha de fer a Can Batlló. En aquesta, el 90% de les famílies participants van mostrar la seva oposició, i un 60% van demanar fer una lluita activa contra l’equipament. D’altra banda, aquest projecte ja està licitat per part del Districte des del mes de març. Tot i així, el grup de pares i mares que s’hi oposen han constituït la Plataforma Contra el Parc de Neteja a Sota Cal Maiol.

Des de la plataforma lamenten que “primer cop a l’estat espanyol i a Europa es valida incloure un espai industrial sota una escola”. En el projecte licitat pel Districte, es rehabilitarà un dels blocs de Can Batlló i s’afegirà un edifici annex de tres plantes per incloure el futur institut-escola. Precisament, sota el pati escolar es preveu incloure aquest parc de neteja i un espai destinat a Parcs i Jardins.

Les famílies contràries a aquest projecte han creat la plataforma, que s’articula en quatre àmbits: acció política, acció de barri, de mitjans de comunicació i acció de l’AMPA. A més, en campanya política, han rebut el suport d’alguns partits i esperen sumar-ne més. També, per seguir creant xarxa, busquen l’ajuda del veïnat de Can Batlló. Ja que “hi haurà més de 100 vehicles d’escombraries movent-se i això afectarà tota la zona de lleure d’aquest espai”, segons el portaveu de la plataforma, Tomeu Simó.

Dins de les seves línies de treball, han establert contactes amb el Districte, però sense cap resposta positiva. Amb tot, també critiquen l’informe tècnic que dona llum verda aquest projecte. En el manifest de la plataforma es pot llegir que els tres enginyers que ho validen “han tingut o tenen una relació directa sigui amb l’administració o amb empreses privades del sector”. El portaveu de la plataforma critica aquest informe: “hem demanat explicacions tant al Districte, com al Consorci d’Educació i al Col·legi d’Enginyers, però el què ens diuen és que el projecte continua endavant”. En aquest sentit recorda que “el darrer parc de neteja, sota uns habitatges a l’avinguda de Roma, va ser paralitzat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per raó de convivència. L’empresa Ferrovial va presentar un recurs i va ser rebutjat”.

Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, detalla que “com que aquest projecte implica diferents àrees, hem de fer primer una trobada interna i després parlarem amb ells”. Sobre l’informe tècnic que critica la plataforma, el gerent del Districte recorda que “és difícil trobar experts de qualsevol àrea sense experiència en aquells àmbits concrets, per tant és lògic que hagin treballat en la gestió de residus tant en l’àmbit públic com privat”. Però garanteix que aquest és un dels punts que estan analitzant. Afegeix també que “el Col·legi d’Enginyers és el primer que està disposat a mantenir la seva imparcialitat”.

debatsantsmontjuic6maig2019-08

Compartir: