La Plaça de la Farga prepara un guarnit amb més de 3.000 fitxes de dòmino

La Comissió de Festes de la Plaça de la Farga muntarà una partida de dòmino gegant al guarnit de la Festa Major de Sants. A la portalada hi haurà unes fitxes enormes de més de dos metres d’alçada, i a l'interior del carrer, d’altres peces més menudes construïdes amb cartró i bricks de llet. [[Vegeu fotos]]

La Plaça de la Farga prepara un guarnit amb més de 3.000 fitxes de dòmino

La Comissió de Festes de la Plaça de la Farga muntarà una partida de dòmino gegant al guarnit de la Festa Major de Sants. Luís Jubero, membre de la comissió santsenca, lamenta que “som pocs, però tot i així acabarem i podrem lluir un bon guarnit”. Al llarg del carrer, la portalada i el sostre hi haurà fitxes de tot tipus. En aquest sentit, “a la portalada hi haurà unes fitxes enormes de més de dos metres d’alçada”, per llavors donar pas a d’altres peces més menudes “construïdes amb cartró o bricks de llet”, apunta Jubero.

En una banda del carrer hi haurà una partida sencera, on s’ubicaren les 28 fitxes que calen per a jugar al dòmino. A la resta de l’espai s’ubicaran segons les dimensions. “N’hi ha de 20×10, 30×15, 40×20, 50×25, 60×30, 100×50 i 100×200 centímetres”, detalla Jubero. Per tant, les més petites poden cabre al palmell d’una mà i les més grans seran superiors a una persona. Segons la comissió, el secret a tenir en compte en una bona partida de dòmino és “entendre’s amb la parella de joc i calcular les fitxes que hi ha mentalment”. Evidentment, davant aquestes més de tres mil peces han establert un plànol “per saber exactament on ha d’anar cada una”.

Quant a les activitats planificades, des de la Plaça de la Farga s’organitzaran “activitats durant totes les hores del dia” com berenars populars, una botifarrada, una paella o concerts de dia i de nit.

Compartir: