La plaça de la Farga es convertirà en un pati cordovès ple de geranis durant la Festa Major

La plaça santsenca tindrà cinc arbres fets amb 3.000 ampolles retallades que sortiran de les cantonades fins a arribar al mig del carrer, i a la portalada ens trobarem amb l'entrada d'un pati cordovès, com si fos un "cortijo". [[Vegeu fotos]]

La plaça de la Farga es convertirà en un pati cordovès ple de geranis durant la Festa Major

La Comissió de Festes de la Plaça de la Farga transformarà el carrer amb un pati cordovès durant la Festa Major de Sants: “Aquest any ens decantem per una cosa més senzilla, però alegre i molt acolorida”, explica la Teresa, vocal de la comissió. La plaça tindrà cinc arbres fets amb 3.000 ampolles retallades que “sortiran de les cantonades fins a arribar al mig del carrer amb les branques intercalades entre si, que no acabaran de tapar tot el sostre”, detalla.

A la portalada de la plaça ens trobarem amb l’entrada d’un pati cordovès, “com si fos un cortijo”, avança la santsenca. Tot el carrer estarà guarnit amb tests plens de geranis de diferents colors fets amb els colls de les ampolles. Aquests dies, la comissió de festes de la plaça no ho està tenint fàcil per treballar en el guarnit, ja que gran part dels seus membres o es troben malalts o tenen altres feines. Per això, “portem treballant de valent des del gener en l’elaboració del decorat, fet majoritàriament amb ampolles de plàstic reciclades, cartó i fusta”.

L’arquitectura cordovesa conviurà durant una setmana amb moltes activitats per a tots els públics. Cada nit hi haurà ball, però també hi haurà sardanes i discomòbil. Pels més menuts trobarem castells inflables, una xocolatada, la guerra d’escuma i d’aigua, i tallers de plastilina i de dibuixar perquè els més petits de la família es diverteixin.

Un any més, no hi faltaran els sopars de germanor i els dinars, com la clàssica mongetada, i pels més grans s’organitzaran concursos de dòmino i joc de cartes. Aquests també podran gaudir del berenar dedicat especialment als avis i àvies del carrer “del qual n’estem molt orgullosos”, destaca la Teresa. I com a cloenda de la festa s’oferirà l’exitós i participatiu espectacle que preparen els membres de la comissió “amb l’objectiu que tothom gaudeixi i estigui ben atès i content”.

La Teresa fa molts anys que es dedica en l’organització de la festa major de la seva plaça, per això ha après que durant aquesta setmana “el més important és ensenyar als nens i jovent a compartir i que tothom aprengui a tenir respecte als avis, ja que avui en dia hi ha una mica de manca d’això”.

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-01

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-03

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-04

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-05

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-06

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-07

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-08

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-09

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-10

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-11

preparacioguarnitfestamajordesantsplacafargajuliolde2017-12

Compartir: