La nova plaça de Ramon Aramon i Serra es tancarà a les nits

Finalment, la futura plaça del barri d’Hostafrancs quedarà tancada durant les nits. Així ho han acordat el Districte, les associacions veïnals i la de comerciants. L’entesa passa per tancar el jardí entre les 12 de la nit i les 8 del matí i permetre que hi hagi algunes terrasses dels bars que hi tenen accés des de la part del darrere del local.

La nova plaça de Ramon Aramon i Serra es tancarà a les nits

Finalment, la futura plaça de Ramon Aramon i Serra del barri d’Hostafrancs, quedarà tancada durant les nits. Així ho han acordat el Districte de Sants-Montjuïc, les associacions veïnals i la de comerciants. “Hem estat treballant per arribar a acords de com havíem de tractar aquesta plaça”, assegura Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

L’acord passa per tancar el jardí entre les 12 de la nit i les 8 del matí i permetre que hi hagi algunes terrasses dels bars que hi tenen accés des de la part del darrere del local. “La presència de vetlladors també aporta seguretat”, assegura Jiménez. Les terrasses, però, en el moment del tancament de la plaça també s’hauran de recollir. A més, la quantitat i distribució dels mòduls que hi pugui haver quedaran establerts abans de donar les llicències, assegura Jiménez, tal com indica la nova ordenança de terrasses i vetlladors de la ciutat.

“Estem moderadament contents pel que s’ha aconseguit”, afirma Albert Planas, un dels veïns que ha participat en les negociacions.  El veïnat hagués preferit que el tancament es fes a partir de les 10 però finalment han arribat a un consens endarrerint dues hores el tancament. Planas considera que hi ha hagut diàleg i una bona entesa tot i que consideren que caldrà seguir parlant per definir els usos que es donaran a l’espai: “Creiem que l’ús que se li ha de donar a aquesta plaça ha de ser de cara al veïnat, no de cara als turistes i els passavolants de la zona de plaça Espanya i les Arenes.”

“La nostra opinió és favorable a que es pugui tancar i evitar així possibles mals usos que hi pogués haver durant la nit”, comenta també Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs. Pel que fa a les terrasses Espín considera que era imprescindible mantenir l’acord que l’anterior equip de govern havia fet amb els empresaris de bars i restaurants que tenen accés a la plaça. Tot i això, considera que “ha de ser molt controlat i integrat a l’entorn”.

En el projecte previst fins ara també s’ha dissenyat un espai verd sense accés per tal de protegir les finestres d’aquelles vivendes que donen directament a peu de carrer. Està previst que les obres comencin a l’abril i estiguin acabades abans de finals d’any.

placaramonaramoniserrahostafrancsfebrerde2014-02

Compartir: