La Marató d’Estalvi Energètic arriba a sis equipaments i escoles de Sants-Montjuïc

El Centre Esportiu Municipal de l'Espanya Industrial és uns dels equipaments que s'ha sumat a la iniciativa, amb l'objectiu de fer un estalvi mínim del 10% en el consum d'aigua, gas i electricitat. Per aconseguir-ho han iniciat una campanya de sensibilització entre els usuaris centrada en l'ús d'aigua a les dutxes i també s'han instal·lat sensors per automatitzar llum i gas.

La Marató d’Estalvi Energètic arriba a sis equipaments i escoles de Sants-Montjuïc

Per tal de conscienciar al veïnat sobre les bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia, aquest febrer s’ha posat en marxa la Marató d’Estalvi Energètic en sis edificis i equipaments del districte de Sants-Montjuïc. Aquests ja han començat a promoure petites accions quotidianes per reduir el consum d’energia. La campanya de sensibilització també pretén destinar l’estalvi econòmic a un projecte de defensa dels drets energètics del barri de la Marina per garantir que cap veí i veïna pateixi fred, manca d’aigua ni talls de llum.

El Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial s’ha sumat a aquesta iniciativa: “L’objectiu és fer un estalvi mínim del 10% en el consum d’aigua, gas i electricitat”, explica Sarah Sábado, directora del CEM de l’Espanya Industrial. Cada setmana es farà un control del consum i a finals de mes se sabrà quan s’ha aconseguit estalviar: “Es compararà el consum d’aquest febrer amb el mateix mes de l’any passat”, comenta.

El vestíbul del poliesportiu acull una estructura molt visual i entenedora, amb ampolles d’aigua, per explicar com es pot reduir de 90 a 30 litres el consum d’aigua, si es fa un bon ús de la dutxa, tancant l’aigua mentre t’ensabones. Als espais de les instal·lacions es poden llegir missatges perquè els usuaris contribueixin en l’estalvi energètic, i se’ls recorda que han de tancar les aixetes o que els vàters no són papereres. A més, “hem motoritzat en llum i gas el consum mitjançant sensors, com en la majoria de vestidors que estan automatitzats i les llums s’apaguen quan no es detecta cap usuari”, explica Diego Fernández, cap de manteniment de l’equipament.

També s’han adherit al programa, la Seu del Districte de Sants-Montjuïc, el Casinet d’Hostafrancs, l’Escola Pau Vila, l’Escola Institució Montserrat i l’Escola Sant Medir.

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-11

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-01

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-02

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-03

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-04

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-05

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-06

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-07

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-08

maratoestalvienergeticcentreesportiumunicipalespanyaindustrialfebrer2018-09

Compartir: