La llibreria Barra Llibre de Sants acull un diàleg amb l’economista i activista Arcadi Oliveres

L'economista i activista per la justícia social i la pau va poder intercanviar idees i opinions amb el veïnat en un diàleg que es va organitzar a la llibreria santsenca. La conversa va girar al voltant de temes com l'ús que se'n fa de la informació, la banca ètica o el futur de les energies renovables.

La llibreria Barra Llibre de Sants acull un diàleg amb l’economista i activista Arcadi Oliveres

L’economista i activista per la justícia social i la pau, Arcadi Oliveres, va poder intercanviar idees i opinions amb el veïnat en un diàleg que es va organitzar a la llibreria santsenca Barra Llibre. Durant més de mitja hora, es van comentar diversos temes, com l’ús que se’n fa de la informació, sobre la banca ètica o el futur de les energies renovables.

En el seu discurs es va oposar a l’ús del cotxe elèctric: “Per fer electricitat es necessita petroli”, recordava. En aquest sentit, va enviar un missatge a l’alcaldessa Ada Colau: “En aquesta ciutat fem una cosa impresentable que es diu Saló de l’Automòbil. Si un dia em trobo a la senyora Colau, li diré que faci el saló del patinet o del tramvia”.

Oliveres és un defensor de la justícia i la igualtat sobre les relacions i les estructures que generen desigualtat i injustícia. En aquest sentit, va demanar “reduir el consum i l’explotació de recursos en l’àmbit planetari”, ja que “no podem estar en un planeta on les futures generacions no podran viure”. Per tant, va puntualitzar que cal “decréixer des d’aquest punt de vista, però no a títol individual, ja que uns tenen molt i altres tenen poc”.

També li van preguntar sobre si una Catalunya fora d’Espanya seria més justa. “No pel fet de ser independent”, va dir, seria una Catalunya més justa: “Els catalans no hem de ser independentistes perquè gràcies a la independència serem més rics. Si som independentistes perquè volem ser més rics és que som molt mals independentistes. Hem de ser independentistes per altres raons”, sentenciava.

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-07

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-01

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-02

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-03

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-05

dialegambarcadioliveresbarrallibresantsjunyde2018-06

Fotos: Magalí Queralt.

Compartir: