La Lleialtat Santsenca valora el primer any de gestió cívica i impulsa el projecte de residència artística

Aquest gener fa un any que es va signar l’actual conveni de gestió cívica de l’equipament del carrer Olzinelles. Una de les ofertes que ha anat agafant força en aquest any de feina és la residència artística, on es cedeix una sala durant un temps a col·lectius artístics, ells hi assagen de forma gratuïta i després presenten les obres al barri.

La Lleialtat Santsenca valora el primer any de gestió cívica i impulsa el projecte de residència artística

La Lleialtat Santsenca va ser una de les primeres cooperatives del barri de Sants, la seva fundació data de 1891. Després de més d’un segle amb diferents tancaments i obertures, aquest gener fa un any que es va signar l’actual conveni de gestió cívica de l’equipament municipal. Agus Giralt, coordinador de la Lleialtat Santsenca, detalla que “es van obrir les portes del centre l’agost del 2017, però el funcionament no va ser efectiu fins al gener de l’any passat”. Després d’aquest primer curs, Giralt destaca “el creixement exponencial de les activitats i de la implicació de les entitats”.

L’espai es troba al carrer Olzinelles, on a una punta hi ha les Cotxeres de Sants i a l’altra Can Batlló, com explica el coordinador el model de gestió de la Lleialtat “és una proposta que es troba entremig d’aquests altres dos espais”. I afegeix que “aquí hi ha un pes important de l’autogestió, però alhora amb un equip tècnic”. Amb tot, el veïnat pot gaudir d’una àmplia oferta cultural i d’un espai idoni per tirar endavant els projectes.

Una de les ofertes que ha anat agafant força en aquest any de feina és la residència artística. Francesco Russo, programador de la Lleialtat, detalla que “l’objectiu de la residència artística és donar suport a les companyies del barri i de la ciutat en general”. Explica que “és un intercanvi: cedim una sala durant un temps a col·lectius artístics, ells hi assagen de forma gratuïta i després presenten les obres al barri”. D’aquesta manera, tant el veïnat com els artistes se’n beneficien. Segons Russo, trimestralment es presenten aquestes obres i les principals disciplines que s’hi poden trobar són circ i teatre.

entrevistaresidenciaartisticalalleialtatsantsencagener2019-02

Foto notícia: Marina Suleymanova

Compartir: