La Lleialtat Santsenca reprèn les obres aquest dijous amb una nova constructora

La Constructora Calaf és l’empresa a la qual se li ha adjudicat aquesta represa de la reconstrucció de l’equipament del carrer Olzinelles del barri de Sants. Les obres tindran una durada de 12 mesos, per tant es completaran a finals de l’any vinent, és a dir, entre nou i dotze mesos més tard del que s’havia previst.

La Lleialtat Santsenca reprèn les obres aquest dijous amb una nova constructora

Les obres de rehabilitació del nou equipament de la Lleialtat Santsenca, al carrer Olzinelles del barri de Sants, es reprendran el pròxim dijous 19 de novembre, després que a mitjans de setembre les obres de remodelació s’aturessin perquè les empreses adjudicatàries prenguessin la voluntat d’abandonar els treballs al·legant motius econòmics. Aquesta aturada acabarà provocant un retard en la finalització de les obres. La Constructora Calaf és l’empresa a la qual se li ha adjudicat aquesta represa de la reconstrucció de l’equipament, segons explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc: “Aquesta serà progressiva i la previsió indica que les obres tinguin una durada de 12 mesos, per tant es completaran a finals de l’any vinent”, és a dir, entre nou i dotze mesos més tard del que s’havia previst des d’un inici. Segons informa Jiménez, actualment “la fomentació està feta, tot i haver estat més complicada del previst, per la qual cosa la constructora anterior va veure que l’oferta que va fer en el seu moment no cobria les despeses, per això va renunciar a l’obra”. I és per aquest motiu, BIMSA, l’operador de l’Ajuntament per aquestes infraestructures, “va aplicar una penalització de 80.000 euros per haver abandonat l’obra abans de finalitzar-se” assegura Jiménez.

Des de la Plataforma de la Lleialtat Santsenca celebren que es continuï amb el procés de remodelació: “Creiem que aquest equipament és vital i necessari per al barri, per això hi ha la implicació d’entitats i veïnes perquè es tiri endavant” diu Eduard Fernando, membre d’aquest col·lectiu. Des d’abans del 2010 diverses entitats veïnals es van reorganitzar “per començar a reivindicar aquest espai, per això esperem tenir-lo a disposició del barri al més aviat possible”, recorda Fernando, agraint alhora al nou govern per continuar amb aquesta aposta.

Pel que fa als usos, Fernando assegura que es destinarà al veïnat, cooperatives i a la cultura popular: “Serà un espai per a les associacions del barri que s’impliquen per transformar molt i millorar l’espai per poder fer activitats, potenciar l’economia cooperativa del barri i donar resposta al veïnat”. En aquest sentit es volen cobrir moltes de les demandes que segons Fernando hi ha “com espais per fer reunions, per guardar coses, fer activitats que esplais i agrupaments escoltes necessiten”. En l’àmbit de la gestió de l’equipament “ha de ser des del mateix territori i associacions perquè es desenvolupi el projecte que el barri vol” aclareix.

represaobreslleialtatsantsencanovembrede2015-01

represaobreslleialtatsantsencanovembrede2015-03

Compartir: