La Lleialtat Santsenca inaugura una exposició de dibuixos fets pels infants del camp de refugiats de Ritsona

Amb aquesta mostra es vol sensibilitzar al nostre veïnat de la situació de precarietat en què estan vivint els refugiats en aquests camps. A més, durant la seva inauguració, es van vendre moltes de les obres per aconseguir fons per les famílies d'aquest camp grec. [[Vegeu fotos]]

La Lleialtat Santsenca inaugura una exposició de dibuixos fets pels infants del camp de refugiats de Ritsona

La Lleialtat Santsenca acull una nova exposició d’obres pintoresques plenes de llum i color que han fet els infants refugiats al camp de Ritsona, a Grècia. Amb aquesta mostra es vol sensibilitzar al nostre veïnat de la situació de precarietat en què estan vivint els refugiats en aquests camps. A més, durant la seva inauguració, divendres passat al vespre, es van vendre moltes de les obres per aconseguir fons per les famílies del camp de Ritsona.

L’exposició és el resultat d’un taller de pintura que l’Associació Art & Smiles va fer fa uns mesos amb els nens i nenes del camp grec: “Volem impulsar l’art entre els nens, ja que és una forma d’expressar-se i d’alliberar-se de les situacions que viuen”, assegura l’Helena, presidenta de l’entitat. I és que segons explica, les famílies viuen en contenidors de 15 metres quadrats, “és una vergonya per Europa, no estem sabent resoldre aquest problema”.

Les pintures abstractes generen un resultat vistós i acolorit que d’alguna manera ens transmeten l’esperança de trobar un futur millor per aquests infants i les seves famílies. L’Agus Giralt, coordinador de la Lleialtat Santsenca celebrava la resposta veïnal durant la inauguració: “Estan recordant que tenim molta gent als camps i que cal fer alguna cosa. És una vergonya que Europa giri la cara davant aquestes situacions”.

Molts veïns van contribuir en l’exposició solidària. És el cas del Xavier que subratllava que les pintures “estan molt ben fetes, amb molta passió i són molt acolorides”. I una de les veïnes del barri, la Laura de la Poza va comprar diverses obres pels seus familiars, “són quadres molt bonics, són increïbles, m’he quedat de pedra i trobo molt bé col·laborar amb ells”.

 

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-02

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-03

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-04

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-05

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-06

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-07

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-08

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-09

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-10

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-11

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-12

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-13

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-14

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-15

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-16

exposiciodibuixosinfantscamprefugiatsritsonasantsmarc2018-01

Compartir: