La Lleialtat Santsenca estarà operativa a partir d’aquest estiu

Les obres de remodelació del nou equipament de la Lleialtat Santsenca, al carrer Olzinelles del barri de Sants, estan arribant a la recta final. Al juny es preveu la finalització de les obres, i entre el juliol i agost, coincidint amb la Festa Major de Sants, s'organitzaran els primers actes públics.

La Lleialtat Santsenca estarà operativa a partir d’aquest estiu

Les obres de remodelació del nou equipament de la Lleialtat Santsenca, al carrer Olzinelles del barri de Sants, estan arribant a la recta final, després que aquestes s’iniciessin el juliol del 2014. La finalització dels treballs s’han endarrerit més d’un any a conseqüència de l’aturada que hi va haver al setembre del 2015 per l’abandonament d’una de les empreses adjudicatàries.

El gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez assegura que l’edifici “estarà acabat i vestit amb tot l’equipament i el mobiliari al mes de juny”. Es preveu que entre el juliol i agost, coincidint amb la Festa Major de Sants, s’organitzin els primers actes públics en aquest nou equipament.

Pel que fa a la gestió, el Districte de Sants-Montjuïc està treballant conjuntament amb la Plataforma de la Lleialtat per trobar un model innovador per fer del nou equipament un espai comunitari. “Com no hi ha gaire referents estem inventant i definint aquest nou model de gestió”, apunta Jiménez, assegurant que és un pas administratiu lent. Des de la plataforma es reivindica que la gestió sigui “cívica i comunitària”, ja que “ha estat un equipament lluitat i reivindicat des dels barris i des de les entitats”, diu Agus Giralt, membre de la plataforma, que es mostra “esperançat” en veure com s’estan acabant les obres.

La Plataforma de la Lleialtat Santsenca, en els darrers mesos, ha seguit elaborant el projecte sobre com hauria de ser aquest nou equipament. A partir d’aquest moment, segons Giralt, es respondrà a les demandes d’entitats i veïns que han donat suport al projecte des d’un inici: “És un espai que pot donar sortida a moltes activitats diverses”. El pròxim 13 de maig la plataforma presentarà el projecte al veïnat en una activitat oberta i participativa.

acabamentobreslleialtatsantsencamarcde2017-04

acabamentobreslleialtatsantsencamarcde2017-01

acabamentobreslleialtatsantsencamarcde2017-02

Compartir: