La Llar celebra el 23è dinar solidari encara amb molts interrogants sobre el nou equipament del Poble-sec

L’Associació Catalana La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple va celebrar, dissabte al migdia a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, el XXIIIè dinar solidari de l'entitat hostafranquina, on hi va assistir el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz. [[Vegeu fotos]]

La Llar celebra el 23è dinar solidari encara amb molts interrogants sobre el nou equipament del Poble-sec

L’Associació Catalana La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple va celebrar, dissabte al migdia a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, el XXIIIè dinar solidari de l’entitat hostafranquina amb un àpat, un espectacle i l’entrega de petits detalls com a record de l’acte. Tomàs Berenguer, vicepresident de l’associació va agrair la presència dels convidats i va recordar que “durant els últims anys sempre s’ha fet l’estudi del funcionament del centre de dia i de l’entitat, però aquest últim any no ha funcionat”. En aquest sentit, per tal d’explicar la situació actual de l’entitat, un dels membres de l’associació va presentar un vídeo, en el que una veu en off deia que “La Llar volia construir el seu propi centre diürn, ja que l’associació va quedar petita”. Durant la projecció es va afegir que “en un primer moment l’espai va ser cedit únicament per la Llar, i després ens van dir que haguérem de compartir terreny i partida pressupostaria amb Sant Pere Claver, llavors nosaltres tindríem 3 plantes i ells 4. El 2011 va canviar de govern i es va decidir tirar endavant amb el projecte però sense la Llar”. Davant d’aquesta situació l’Ajuntament es va comprometre en buscar unes noves instal•lacions, “ja que entenia que la Llar és insuficient per la gent que assistia, van trobar diferents instal•lacions però no l’adequada fins a l’any 2014, que van trobar un equipament que s’ajustava al que nosaltres necessitem”.

El Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, també va ser present durant el dinar. Aquest va dir que el vídeo exposava molt bé els problemes de l’entitat, i va mostrar-se positiu dient als assistents que ara que “ja hem solucionat la qüestió de la cessió de l’equipament, el problema és com fer front a les despeses d’aquest, per tant si no tinguéssim l’equipament, no tindríem aquest problema”. Un segon problema a solucionar segons el conseller, és que el Consorci “ens ha d’ajudar a solucionar-ho en el màxim possible, i nosaltres farem factible que aquest centre tingui reconegudes una sèrie de places, des de la seva funcionalitat i la seva funció”. El conseller també va assegurar que aquest equipament ha de donar cobertura a un servei públic que “són objecte de la vostra finalitat com associació. A més, Ruiz es va comprometre a solucionar la gestió del finançament de l’equipament abans que aquest últim estigui finalitzat al desembre d’aquest mateix any: “Tenim aquests mesos perquè quan l’equipament entra en funcionament saber quins diners entren, que s’han de fer amb ells i quins serveis han de prestar”.

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-01

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-02

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-03

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-04

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-05

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-06

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-07

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-08

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-09

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-10

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-11

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-12

dinarlallaresclerosimultiplehostafrancsjuliolde2015-13

Compartir: