La jornada Dones del Món torna a recaptar diners a les Cotxeres per a l’Índia i el Nepal

El centre Indra de Teràpies Naturals i l'ONG Deixa la Teva Empremta, van organitzar aquesta jornada a les Cotxeres de Sants. Els tallers van girar al voltant de la cultura hindú, i van servir per donar a conèixer aquesta cultura i recaptar diners per les dones en situació d'exclusió social d'aquests dos països. [[Vegeu fotos]]

La jornada Dones del Món torna a recaptar diners a les Cotxeres per a l’Índia i el Nepal

Per segon any consecutiu, el centre Indra de Teràpies Naturals i l’ONG Deixa la Teva Empremta, van organitzar la jornada Dones del Món durant tot el dissabte a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants. Els assistents van gaudir de tallers que van girar al voltant de la cultura hindú, i que van servir per donar a conèixer aquesta cultura i recaptar diners per les dones en situació d’exclusió social. Danses orientals, Bollywood, ioga, meditació i teràpies naturals van ser algunes de les propostes per a totes aquelles persones que s’animaven a participar en aquest acte totalment gratuït. També hi va haver demostracions de tatuatges d’henna i, fins i tot, un pica-pica amb dolços indis.

La Cristina Inglés, terapeuta des de fa molts anys al centre Indra, va ser la principal responsable d’aquest esdeveniment: “Fa dos anys vaig fer l’Índia en motxilla, des de sempre havia volgut anar-hi i la meva família em va regalar el bitllet. L’Índia és un país encantador i és un país que et porta. Jo portava medicació per a una associació, Kasy Bi Seva, que treballa a Benarés amb el sector més pobre. Benarés és una ciutat sagrada i molt pobre on hi ha lepra. Ells em van comentar que treballaven amb les dones cremades (a l’Índia moren vora de 30.000 dones cremades a l’any). Normalment quan arriben, les noies tenen el 70% del cos cremat i no hi poden fer res. Ells també treballen amb dos sectors més de la població: els leprosos i els toxicòmans. Em va cridar molt l’atenció, i a mesura que vaig continuar anant per l’Índia, em vaig adonar que els hindús eren reticents a parlar del tema però els occidentals tampoc coneixien aquesta problemàtica” explicava Inglés. Va ser quan va tornar, que es va posar en contacte amb la doctora Claudina, que col·labora amb aquesta associació, i va ser ella qui li va proposar organitzar aquest esdeveniment per donar veu a aquestes dones i recollir diners per comprar medicaments.

Aquest any, és el segon cop que se celebra aquesta jornada i en aquesta ocasió s’ha incorporat una altra associació, la TDHF: la Kumari House, que “és la casa de les princeses del Nepal”, on es dóna acollida a dones viudes, s’escolaritza a les nenes i se’ls hi dóna aliments. Gràcies a aquest esdeveniment, s’ajuden dues associacions petites i que ningú coneix. A més, tots els diners que es recapten s’envien íntegrament a l’Índia i al Nepal. L’any passat es van recollir uns 3.000 euros i aquest any esperen igualar o superar aquesta xifra.

L’associació Deixa La Teva Empremta també va ser una de les entitats que va fer possible aquesta iniciativa. Eulàlia Camps, membre de l’organització, va explicar quin era la seva principal finalitat: “A part de gaudir, de passar-ho bé i de regalar a tothom que vulgui un gran dia, l’objectiu és recollir diners per a aquests dos projectes que donen suport a dones índies que han patit alguna agressió física per part dels seus marits o de les seves famílies” explicava. Camps reconeixia que la unió de les dues entitats és déu a una gran amistat entre la Cristina i ella. La seva ONG sempre està disposada a fer qualsevol cosa per donar a conèixer tot allò que té a veure amb el món alternatiu i complementari, confessava.

A més, durant tot el dia, es va comptar amb la col·laboració de fins a vint-i-un terapeutes que van fer demostracions de diferents teràpies naturals d’origen hindú. La Merche n’és una d’elles: “He fet reflexologia podal i harmonització amb bols, per relaxar a la persona. També hem fet teràpies com el reiki amb olis essencials. Jo crec molt en les energies i al final tot es redueix a equilibrar a la persona, i que les ones d’aquest món no se’ns emportin” bromejava. La Merche creu que hem de ser conscients com a persones de què ens passa i de com hem d’equilibrar el nostre cos i la nostra ànima.

Altres organismes, com l’Associació Diàlegs de Dones del Raval o el Temple Sikh del Raval també varen participar a la jornada que preveu tornar l’any vinent amb més propostes.

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-18

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-01

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-02

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-03

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-04

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-05

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-06

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-07

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-08

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-09

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-10

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-11

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-12

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-13

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-14

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-15

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-16

jornadadonesdelmoncotxeresdesantsjuliolde2017-17

Compartir: