La iniciativa “Només si és sí” del Handbol BCN Sants reafirma el seu compromís amb l’esport femení

Les jugadores de l’equip sènior femení del club presenten un manifest de rebuig contra les manifestacions masclistes que discriminen les dones en l’esport i llueixen a les seves samarretes el símbol del moviment feminista de color violeta i el lema “Només si és sí”, que dóna nom a la iniciativa.

La iniciativa “Només si és sí” del Handbol BCN Sants reafirma el seu compromís amb l’esport femení

L’equip sènior femení del Club Esportiu Handbol BCN Sants ha presentat la iniciativa “Només si és sí” durant l’acte de presentació dels equips que conformen el club santsenc d’aquesta temporada. Una de les jugadores va llegir un manifest en pro de la igualtat de gènere que reivindica el paper de la dona en l’esport i denuncia les manifestacions sexistes que encara hi perduren. A partir d’ara, les jugadores del sènior femení i el seu cos tècnic llueixen a les seves samarretes el símbol del moviment feminista de color violeta i el lema “Només si és sí”, que dóna nom a la iniciativa. “Volem que aquesta frase reivindicativa serveixi com a exemple a seguir per a les futures generacions del club, les quals n’estem segures que seran igual i més fortes que nosaltres”, conclou el manifest. L’escrit també recull algunes expressions masclistes que les jugadores han escoltat alguna vegada durant la seva carrera esportiva.

Pere Arbona, director tècnic de l’Handbol BCN Sants, recalca que l’esport femení és una de les apostes més importants del club: “Estem orgullosos perquè l’Handbol BCN Sants és l’únic equip de Barcelona que té tota la línia femenina completa, des de les benjamines fins a les sèniors”. A més, el club forma part del projecte Som Noies, fem esport de la Taula d’Esports del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i, des d’aquesta temporada, participa en la comissió de treball  de la Taula de la Dona de la Federació Catalana d’Handbol.

El pavelló de la Marina va ser l’escenari de la presentació dels equips. Enguany, el club va decidir innovar i va renovar el format de l’acte: per començar-lo, tots els equips del club santsenc van participar en un seguit d’exercicis. “Vam unir tots els equips per reflectir que som un sol club”, explica Elena Navalpotro, membre de la directiva de l’Handbol BCN Sants. La foto conjunta dels 20 equips en competició i dels 3 grups d’entrenament de nens i nenes, va cloure la presentació.

Un dels principals reptes del CE Handbol BCN Sants és la millora de les instal·lacions. Actualment els equips del club santsenc entrenen i juguen en tres pavellons diferents, el de l’Espanya Industrial, el de la Bordeta i el de la Marina, i reclamen la millora dels espais per tal de poder centralitzar totes les activitats en un únic pavelló. El complex esportiu de Magòria és una de les oportunitats de futur pel BCN Sants i de fet, el club és optimista amb la proposta que va presentar fa unes setmanes la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. “El projecte que s’ha plantejat dóna oportunitats a tots els clubs”, conclou l’Elena.

Una crònica i fotos de Núria Vilamala, Guillem Fabo i Joaquim Garreta.

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-01 presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-02

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-03

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-04

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-05

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-06

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-07

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-08

presentacioequipfemenihandbolbcnsantsfebrerde2019-09

Compartir: