La fusió dels centres Miquel Bleach i Joan Coromines portarà per nom institut-escola Arts

L’actual director de l’escola Miquel Bleach, Albert Inglès, serà també el director d’aquest nou projecte educatiu del barri d'Hostafrancs. El nom elegit vol seguir la línia artística i és una suma de les sigles A,R,T,S, art, recerca, tecnologia i ciència –science-.

La fusió dels centres Miquel Bleach i Joan Coromines portarà per nom institut-escola Arts

A principis de gener, el Consorci d’Educació va anunciar la fusió de l’escola Miquel Bleach amb l’institut Joan Coromines per crear un nou projecte d’institut-escola per augmentar l’oferta educativa al barri d’Hostafrancs. Ara, un mes després, coneixem que aquest nou centre educatiu es dirà institut-escola Arts. El proper curs, ja es començaran a impartir classes per a P3 i 1r d’ESO sota aquest nou format. Es rehabilitarà l’antic edifici de Sant Vicenç de Paül per donar cabuda a aquests primers cursos i progressivament s’aniran absorbint la resta. Finalment, al curs 2022-2023, tot el projecte de l’institut-escola Arts es reubicarà a l’actual institut Joan Coromines. L’actual director de l’escola Miquel Bleach, Albert Inglès, serà també el director d’aquest nou projecte educatiu. Inglès, detalla que “és una aposta per tenir el primer institut-escola, el nom ve per seguir la línia artística i és una suma de les sigles A,R,T,S,  art, recerca, tecnologia i ciència –science-“.

El 14 de març a les nou del matí hi haurà una jornada de portes obertes a l’escola Miquel Bleach, així com el dissabte 23 de març a la seu del Districte. Per a aquest projecte s’oferiran reunions informatives per a les preinscripcions. La primera serà el 28 de febrer al Centre Cultural Albareda, per als veïns del Poble-sec, a les 5 de la tarda per als cursos de P3 i a les 7 per als de 1r d’ESO. El 5 de març hi haurà la reunió per al veïnat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta al Casinet d’Hostafrancs, també amb el mateix horari de les 5 i les 7 de la tarda; i per últim serà el torn per a la Marina el dia 11 de març a la Sala Pepita Casanellas.

El conseller d’educació del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà, explicava que el nom s’ha elegit “per acord dels dos equips directius” que ja porten mesos treballant conjuntament per definir el projecte. El conseller també ha avançat que “per a la preinscripció del proper curs hi haurà dos cursos de P3, és a dir 50 places; i dues línies més de primer d’ESO, 60 places”.

Compartir: