La Fundació Vallparadís gestionarà la residència assistida Mossèn Vidal Aunós de la Bordeta a partir de març

Després de mesos de queixes dels familiars dels usuaris de la residència i d'un any de retard en el concurs públic, finalment s'ha resolt la gestió d'aquest centre de la Generalitat de Catalunya. Els familiars es queixen que novament s'ha tornat a primar l’oferta econòmica i segueixen reclamant millor atenció per a la gent gran.

La Fundació Vallparadís gestionarà la residència assistida Mossèn Vidal Aunós de la Bordeta a partir de març

Després de mesos de queixes dels familiars dels usuaris de la residència assistida Mossèn Vidal Aunós del barri de la Bordeta i d’un any de retard en el concurs públic, finalment s’ha resolt la gestió d’aquest centre de la Generalitat de Catalunya. Un procés de selecció, que es va obrir el setembre de l’any passat i que ha finalitzat a principis d’aquest any, adjudicant-lo finalment a la Fundació Vallparadís, que iniciarà la seva gestió a partir de l’1 de març.

María José Carcelén, representant dels familiars al Consell de Participació de la residència i portaveu de la Coordinadora de Residències 5+1, explica que reclamaven aquest concurs perquè “l’empresa anterior se li acabava el contracte i no volíem que es prorrogués, volíem que es fes ràpid i que ja comencés la nova empresa al gener del 2018”. Detalla que, tot i el compromís de la Generalitat, no va ser així. “Amb l’aplicació del 155 es va alentir tota la gestió, han estat molts mesos i no tot és culpa del 155”, explica Carcelén. Sobre la resolució del concurs, afegeix que “de nou es prima l’oferta econòmica”. Els familiars es queixen que en l’adjudicació final prima més l’oferta econòmica de la gestió que no l’oferta tècnica per a la residència. La portaveu de la coordinadora denuncia l’oferta a la baixa de l’empresa perquè “si fan l’oferta més barata, en la que cobren menys de la Generalitat i diuen que els treballadors cobraran més, d’on surten els diners?”, es pregunta Carcelén referint-se a que hauran de pagar més els usuaris.

D’altra banda, des de la coordinadora de residències es queixen que al Bon Pastor van fer fora l’empresa que hi havia per la seva gestió. Sorprèn, però, que el nou concurs l’ha tornat a guanyar la mateixa empresa: l’UTE formada per Ingesan-Asproseat i OHL. Ja havien denunciat el mal tracte que rebien i, segons Carcelén, “venen a especular i guanyen el concurs per la qüestió econòmica”. En aquest sentit, Toñi Almenzar, representat de les famílies de la residència del Bon Pastor, explica que “ja diumenge passat vam fer una manifestació per reivindicar que no volem aquesta UTE, és un concurs exacte que l’anterior i ho han tornat a premiar”.

Precisament per aquest motiu s’ha creat la plataforma Coordinadora de Residències 5+1, que agrupa a familiars d’usuaris dels centres que en un principi gestionava la companyia OHL, com les residències Mossèn Vidal Aunós del nostre barri, la del Bon Pastor, Bertran i Oriola, Alchemika i El Molí. Ara, tot i que algunes, com la de la Bordeta, han canviat de gestió, segueixen reclamant millor atenció per a la gent gran. Tal i com explica María José Carcelén, “ens diem 5+1 perquè a banda de les residències de la coordinadora, estem oberts a integrar qualsevol altre residència afectada per un mal servei”.

Compartir: