La Fundació Joia i Asproseat cultivaran l’hort urbà del terrat del Districte de Sants-Montjuïc

Després de valorar els set projectes presentats, la gestió de l'hort ha estat adjudicada a les dues entitats dels nostres barris per un període d'un any, prorrogable a dos més. L'hort urbà vol promoure la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental.

La Fundació Joia i Asproseat cultivaran l’hort urbà del terrat del Districte de Sants-Montjuïc

La Fundació Joia i el grup Asproseat seran les entitats encarregades de dinamitzar el cultiu de l’hort urbà instal·lat al terrat de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc per a persones amb diversitat funcional. Amb aquesta adjudicació, el Districte pretén promoure la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental, a través del programa Fem Salut a l’Hort.

Després de valorar els set projectes presentats, la gestió de l’hort ha estat adjudicada a les dues entitats dels nostres barris per un període d’un any, prorrogable a dos més. Entre les set entitats que van presentar propostes, aquestes dues han estat les que la comissió tècnica del programa inclusiu ha qualificat amb millor puntuació: Joia amb 17,62 punts i Asproseat amb 15,4 punts sobre un màxim possible de 20.

La Fundació Joia, instal·lada al barri de Sants, ofereix un servei de rehabilitació comunitària a totes aquelles persones que conviuen amb algun tipus de trastorn en salut mental. “Nosaltres fem diverses activitats a l’exterior, per això pensem que accedint aquest projecte, podem participar en la comunitat del districte”, comenta Anna Sala, tècnica d’atenció directa del servei de rehabilitació. La finalitat de la fundació és que els usuaris “treballin en equip, se sentin part de la comunitat, adquireixin autonomia i una responsabilitat, com és el treball diari en un hort urbà”. Setmanalment, en grups de vuit o dotze persones, aquells usuaris de les dues entitats que estiguin interessats compartiran l’experiència de forma conjunta, amb l’ajuda de mediadors i guies.

L’altra entitat és Asproseat situada al carrer Mecànica de la Marina. Des de fa més de 30 anys, aquesta treballa amb la voluntat de donar servei assistencial a persones amb diversitat funcional o discapacitat intel·lectual. L’objectiu d’aquesta és fomentar la integració social de les persones: “El projecte de l’hort urbà coordina amb les nostres línies de treball i representa un enriquiment personal”, diu Salvador Selva, director tècnic de l’entitat. Als seus usuaris no els ve de nou el cultiu de la terra, ja que des de fa un temps compten amb un petit hort urbà que està instal·lat al mateix centre. Per Selva, aquest projecte “representa un salt qualitatiu important, on podem oferir l’experiència que tenim, amb una vocació d’anar més enllà, ja que tindrem l’oportunitat d’avançar en l’aprenentatge, de relació amb altres entitats i d’incorporar-nos en un projecte social del barri”.

La primavera de l’any 2018, la comissió del projecte es tornarà a reunir per estudiar la possibilitat d’incorporar el projecte d’una tercera entitat seguint l’orde de puntuació, en aquest cas el Taller Sant Josep, que ha rebut 15 punts.

fundaciojoiaasproseathortdistrictesantsoctibre2017-02

fundaciojoiaasproseathortdistrictesantsoctibre2017-03

fundaciojoiaasproseathortdistrictesantsoctibre2017-04

fundaciojoiaasproseathortdistrictesantsoctibre2017-05

Compartir: