La Festa Major d’Hostafrancs a punt i a l’expectativa de l’evolució de les obres de la plaça Joan Pelegrí

La Festa Major d'Hostafrancs ja ho té tot a punt per començar el 29 de setembre amb el pregó. Entrevistem el president de la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs, Josep Espín, que ens avança que aprofintant la remodelació de la plaça que porta el seu nom, s'homenatjarà la figura del doctor hostafranquí Joan Pelegrí.

La Festa Major d’Hostafrancs a punt i a l’expectativa de l’evolució de les obres de la plaça Joan Pelegrí

La Festa Major d’Hostafrancs ja ho té tot a punt per començar el 29 de setembre amb el pregó a la sala de plens del Districte, i acabar el 8 d’octubre amb el tradicional vermut al Casinet d’Hostafrancs. El president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, Josep Espín, destaca que entre les novetats d’enguany hi haurà noves entitats i col·lectius participant, com el cinema cooperatiu Zumzeig. A més, es repartirà cava amb una placa dissenyada expressament per les festes del barri. També confia que les obres de la plaça Joan Pelegrí hagin finalitzat abans de l’inici de la Festa Major, que voldrà homenatjar la figura del doctor hostafranquí Joan Pelegrí.

Com encarrileu aquestes dues setmanes prèvies a l’inici de la Festa Major d’Hostafrancs?
Amb els preparatius finals, ja que tothom ha fet l’esforç de tot el que es veurà durant la festa major. Ara ens toca donar a conèixer la festa i les activitats. Tenim moltes ganes de participar-hi.

Quin model de festa major voleu traslladar al veïnat hostafranquí?
Volem que sigui un model que sap agrupar i mantenir la història del barri. Crec que és important que les festes mantinguin la seva cultura i la història, ja que és el que transcendeix amb els anys. També volem introduir altres valors i conceptes amb activitats adaptades a aquests temps. Volem que hi participi tot el veïnat, amb les famílies que surtin al carrer i es puguin retrobar.

Quines novetats trobarem durant aquesta edició?

Enguany tindrem moltes novetats, amb activitats que s’han afegit a la festa major, i noves entitats i col·lectius que hi col·laboren. És el cas de la cooperativa de cinema Zumzeig, o el Punt Multimèdia amb els que farem activitats pels nens a la plaça Joan Pelegrí, com un “vídeo mapping” sobre la façana de l’Escola Miquel Bleach. També hi haurà un grup de dones que organitzarà activitats al carrer Vilardell. Com l’any passat, al carrer Vidriol, un grup de veïns i veïnes tornaran a fer un sopar de germanor. I l’Espai Basset tornarà a participar amb la festa.

Què fareu amb les imatges antigues del barri que heu rebut dels veïns?

Les persones que vulguin, a través de la pàgina web de la FAECH podran visitar l’exposició digital que hem preparat.

Enguany homenatjareu la figura de Joan Pelegrí?
Sí, ja que la plaça s’està remodelant, i aquesta ha d’estar acabada per la Festa Major. És per això que farem un homenatge al doctor Pelegrí. A la plaça que s’havia d’acabar a finals d’agost, encara hi treballen, però des del Districte ens han assegurat que estarà acabada per la primera activitat de la festa major que serà el dia 30 de setembre amb un torneig de bàsquet.

Quines activitats més es desenvoluparan en aquesta plaça del barri renovada?
Es farà el Ball de Rams, activitats infantils, exhibicions de hip-hop i dansa clàssica de la Companyia.

Un any més mantindreu les activitats tradicionals durant la festa, oi?
Sí, mantenim aquelles que tenen més tradició com el cant coral a la parròquia, el sopar de germanor al Casinet d’Hostafrancs, un espai de retrobament, o la Fira de la Magrana.

Aquesta fira coincidirà amb el referèndum previst per l’1 d’octubre. Creieu que pot condicionar-la d’alguna manera?
Ho hem de tornar a debatre en una reunió, però en principi s’ha consensuat de mantenir aquesta coincidència, ja que creiem que pot conviure perfectament. La gent que vulgui podrà anar a votar i després passar per la festa major per celebrar-ho.

També poseu l’accent a les activitats solidàries, oi?
Sí. Tradicionalment, la Festa Major d’Hostafrancs sempre ha realitzat alguna activitat solidària, com la bicicletada, etc. Ara tenim una que té característiques perquè es consolidi com és la tapa solidària de la mà de Canpedró, al carrer Sant Crist.

La setmana vinent es presentarà el cartell de la Festa Major d’Hostafrancs. Què ens pots avançar de l’acte?
Aquest tindrà lloc a la sala de plens de la Seu del Districte de Sants-Montjuïc, el 19 de setembre a les set del vespre. Tothom està convidat. El cartell és molt bonic, diferent de l’any anterior, i crec que donarà molt de joc. A més, enguany hem fet cava de la Festa Major d’Hostafrancs amb una xapa que en farà referència a la celebració.

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-01

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-02

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-03

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-04

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-05

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-06

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-07

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-08

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-09

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-10

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-11

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-12

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-13

obresremodelacioplacajoanpelegrihostafrancssetembre2017-14

Compartir: