La Festa Major de Vallespir de Baix criticarà l’especulació turística als nostres barris

Del sostre penjaran banderoles de bitllets i a la portalada del carrer s'ha pensat fer un cementiri de rentadores, ja que amb l'especulació han crescut les bugaderies. A la segona portalada trobarem dues masies envoltades d'edificis gegants.

La Festa Major de Vallespir de Baix criticarà l’especulació turística als nostres barris

L’especulació turística al barri de Sants serà la crítica que farà la Comissió de Festes de Vallespir de Baix durant la Festa Major de Sants del proper mes d’agost. “Els barris de la ciutat s’estan transformant i canviant, i la gent i els negocis de sempre van marxant. És un tema molt actual i des de fa molts anys ens afecta” explica Carles Sànchez, vicepresident de la comissió de festes.

Del sostre penjaran banderoles de bitllets i a una primera portalada del carrer s’ha pensat fer un cementiri de rentadores, “ja que amb l’especulació han crescut les bugaderies, i això és un detonant del què està passant al barri”, segons Sànchez. A la segona portalada trobarem dues masies envoltades d’edificis gegants: “Això és el que passa ara, com per exemple al barri del Plus Ultra on trobem tres carrers antics rodejats d’edificis grans”, apunta el veí. Bona part del decorat es fabricarà una setmana abans de la festa major al mateix carrer, i per això faran servir cartons i fustes que han estat arreplegant dels restaurants del voltant.

Un any més, la comissió de festes prepara una funció teatral dinàmica i amb humor per la primera nit de festa major. També trobarem hip-hop reivindicatiu, rumba i actuacions de grups valencians. Els infants podran gaudir de contacontes i els més joves d’una festa dels colors, que com cada any preveu acollir molta participació.

Compartir: